zondag 10 juli 2011

Met de auto Tobago verkennen

Met de auto Tobago verkennen
Op woensdag 6 juli trakteren we onszelf op een kleine 4-wheel drive voor 2 dagen om Tobago te verkennen. We rijden het hele eiland rond, het is tenslotte niet zo groot, ong 45 bij 23 km. Zon en regen wisselen elkaar af, het is tenslotte regentijd. De wegen zijn redelijk goed, we eindigen niet in een gat in de weg! Het noorden is het meest ongerept. Het tropisich regenwoud is hier al sinds de 18-de eeuw een natuurreservaat. Er zijn prachtige baaien en leuke vissersdorpjes met vriendelijk mensen. We zien veel vogels, de koe-reigers staan naast het vee dat met een touw staat vastgebonden, schijnbaar midden in het oerwoud!
Een hele grote, groene leguaan ligt zomaar op de weg in de zon en rent snel door het even groene gras weg; we snappen dus waarom hij zo fel groen is.
De meer afgelegen wegen worden ook als autodump gebruikt. Meerdere auto’s staan te roesten, alle bruikbare onderdelen gesloopt. Het is hier wel heel basic, zeker nu in het laag-seizoen. Er liggen maar 2 andere zeiljachten voor anker, er zijn wel veel kleine vissersboten.
We vinden maar met moeite een tentje, waar we ‘middags een hapje kunnen eten. Wat over is op onze borden wordt gewoon over het hekje naast het tentje gegooid, als voer voor de kippen die er rond scharrelen. We vinden ook het strand waar hier op Tobago schildpadden zouden moeten komen eieren leggen en krijgen een telefoonnummer zodat je gebeld kunt worden als er één op het strand komt. De aantallen zijn dus waarschijnlijk niet zo groot als in Trinidad.
.
Later deze maand komen mijn 2 zusjes op bezoek, die net als wij ook van wandelen houden. Er zijn voldoende paden zo te zien. We lopen naar een prachtige, grote waterval, wel weer dóór het water, dus niet zo goed voor de wond aan mijn been. Nils gaat lekker onder de douche, maar ik probeer mijn been droog te houden.
We genieten hier van de rust en ontspanning op de Pélagie in afwachting van ons bezoek 17 juli. Echt vakantie nu de meeste klusjes gedaan zijn. We praten bij met medezeilers en ruilen boeken, zodat iedereen weer nieuw leesvoer heeft. Ook de wasserette op het strand heeft een groet voorraad ruilboeken. En we genieten van internet via wifi op deze ankerplaats, zo vanuit de Pélagie.
Morgen gaan we rond het eiland zeilen en mogelijke snorkel en duikplaatsen verkennen. Dus voorlopig zijn we even minder via E-mail te bereiken, maar natuurlijk wel via onze lokale telefoon.
Groetjes van Hanneke en Nils

1 opmerking:

Ad en Tineke zei

Hallo Hanneke en Nils,

We zijn weer terug uit Canada en het wordt tijd om een fotoreportage op te zetten uit de 3000 foto's die we gemaakt hebben.
We hebben ondertussen ook jullie avontuur helemaal gelezen en het blijft een spannend verhaal. Reuze leuk en ga zo door!
Behouden vaart.
Gr. Ad en Tineke