maandag 21 november 2011

Genieten en véél geld uitgeven in Nederland

De 5 weken in Nederland zijn al bijna weer om! Het is vreselijk leuk en gezellig om met iedereen bij te praten. Natuurlijk genieten we het meest van onze kleindochter Lisa. We mogen haar zelfs 2 nachtjes bij ons te logeren hebben hier in ons vakantiehuisje in Duinrell, zie hiernaast. Het is heel erg leuk om met haar te spelen en haar aan het lachen te maken. We gaan ons zelfs echte grootouders voelen. Het is genieten met zijn allen in het Tiki-bad!
En weer verbazen we ons over het rijke, strak georganiseerde Nederland; de prachtige snelwegen, waar wéér nieuwe rijstroken zijn bijgekomen, het openbaar vervoer dat op tijd rijdt, geen rommel of afval op straat en alle stukjes land hebben een bestemming! Ja, en er staan héél veel huizen te koop of te huur! De benzine prijzen zijn afschuwelijk hoog, zeker na onze tijd in Trinidad waar een liter diesel met subsidie maar 25 cent kost.

De lijst van alles wat we willen bestellen en kopen is lang. Gelukkig hebben we hier in Duinrell redelijk internet, dus vele pakjes worden er bezorgd op de Effathalaan. Heerlijk om een postadres te hebben. Voor geïnteresseerden: we hebben een kleine laptop gekocht om de oude van Nils te vervangen, die te veel stroom verbruikt. Ook een Samsung Galaxy tablet PC om te kunnen navigeren via de Navionics zeekaarten, als extra back up. Hiermee kunnen we ook data ophalen met een lokale Simkaart. Met 4 nieuwe USB sticks kunnen we weer veel data (e-boeken, kaarten etc.) uitwisselenmet andere zeilers. De back up van al die hardware kan op de 2 nieuwe externe harde schijven. 
Er zijn electronische en papieren kaarten en pilots van de Pacific aangeschaft, deels nieuw deels 2-de hands. De LED lampjes zijn gevonden en de bevestigings-schroef voor het grote nieuwe anker is besteld én op tijd geleverd! We hebben een extra slot voor ons nieuwe motortje en een reserve gas sensor. De gemaakte fotoboeken zijn uitgeprint.
Ons vakantie huisje in Duinrell
Het pinnen is hier gemakkelijk, we staan zomaar flink negatief op onze lopende rekening. De spaarbank is veel trager met overboeken dan normaal. De schrik slaat toe: heeft onze spaarbank problemen? Gelukkig komt het toch nog goed!We hebben ook aan ons zelf gedacht. De 2 gaatjes in ons gebit worden nog deze week gevuld; er zijn medicijnen voor langere tijd en wat specifieke toilet artikelen. En ja, de verleiding van een paar nieuwe boeken hebben we niet kunnen weerstaan. Nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat alles ingepakt en mee genomen kan worden. 
Wel zijn we sterk geweest en hebben geen nieuwe kleren of schoenen gekocht. Onze Nederlandse auto, waarin dat alles moet worden opgeslagen is al bijna vol! Komend weekend nog het Sinterklaas feest, de jaarlijkse Honhoff familie reünie. Dan maandagochtend heel vroeg weg, terug naar de Pélagie ons huis in het zonnige Trinidad. Heerlijk!


Geen opmerkingen: