dinsdag 15 juli 2014

Voor anker bij DarwinPélagie voor Darwin, Fannie Bay

Vrijdagochtend 11 juli gooien we ons anker uit in Frances Bay, vlak bij het centrum van Darwin. Natuurlijk gaan we meteen dezelfde dag Darwin verkennen. Eigenlijk willen we naar het binnenland van Australië, naar Aylers Rock. Het is geen probleem om een geschikte georganiseerde reis te vinden; Natuurlijk is het druk met schepen die zich hier verzamelen voor de Indonesië Rally, net als wij. Bovendien hebben de meeste havens hier sluisdeuren, in verband met het grote getijde verschil. De sluisdeuren bij de grootste haven is te smal voor de Pélagie en de andere marina’s hebben geen plek. Dus besluiten we een auto te huren om zelf op stap te gaan.

De Pélagie verleggen we naar Fannie Bay; daar liggen de meeste schepen die ook aan de Indonesië Rally meedoen, dat is een stuk gezelliger. Zaterdagmiddag rijden we met ons huurautootje door Darwin en wandelen in de natuurgebieden rond de stad. Wat is alles hier ruim opgezet: brede straten een grote berm langs de kant van de weg en bungalowachtige huizen op ruime kavels. Alleen in het centrum zijn flatgebouwen. Zonder auto kom je hier niet zover. Gelukkig is er wel een bus van Fannie Bay naar het centrum.

Zondag maken we een prachtige dagtocht naar het Litchfield Nationale Park.

Tolmer Falls, Litchfield Nat. Park

Het is ruim twee uur rijden, het laatste uur zien we alleen eucalyptus bomen, wat is dit land uitgestrekt. Er springt zowaar een kangoeroe vlak voor ons de weg over; gelukkig niet tegen de auto aan! Je mag hier niet in het donker rijden, tenminste de verzekering keert niets uit; de kans op een aanrijding met een kangoeroe is te groot.

Wangi Falls, Litchfield Nat. Park

In Litchfield genieten we van de prachtige watervallen en maken een aantal schitterende wandelingen langs prachtige rode rotsen en canyons. De Cycad cactus heeft een recente bosbrand overleefd, de groene bladeren zijn helemaal geel en de stam is pikzwart, maar het eerste groen komt alweer te voorschijn. Er hangen grote vleermuizen in de bomen, "vliegende vossen". 

Grote vleermuis:  "Vliegende vos"

Nils gaat ook nog heerlijk zwemmen bii een van de watervallen. Dit is een van de weinige plaatsen waar je hier kunt zwemmen: in de rivieren en langs de kust komen op veel plaatsen grote zoutwater-krokodillen voor, Salties noemen de Australiërs die; ze lusten graag een hapje mensenvlees.

Maandag praten we met de organisatie van de Indonesië Rally en we krijgen de laatste informatie. Op zaterdag 26 juli vertrekken 53 schepen naar Kupang, op het eiland Timor in Indonesië, waaronder dus de Pélagie. 

Morgen gaan we samen met Anya naar het Kakadu Nationale Park met twee overnachtingen. Ben is zo vriendelijk op de boten te letten.

Geen opmerkingen: