donderdag 16 december 2010

Dag 23 en 24: Land in zicht!

De avond van 14 december wordt de wind minder, dus om snelheid te houden laten we de gennaker een nachtje staan. Het gaat goed, geen buien met harde wind. We komen we een beetje ver noordelijk uit, dus om 04:30 bij het wisselen van de wacht zetten we de zeilen over de andere boeg, Altijd weer spannend in de donkere nacht.
De laatste hele dag, 15 december, wordt de wind nog minder en draait zelfs. Uiteindelijk moet in de avond de motor bij. Vlak voor de zon ondergaat zien we land, het eiland Martinique komt in zicht!!
St. Lucia ligt nog in de wolken. Zachtjes motoren we door de nacht, de lichtjes van Martinique worden steeds groter. Nog 30 mijl te gaan! Het plan is om bij daglicht (16 dec) aan te komen, met de motor bij gaat dat zeker lukken!

Hanneke en Nils
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

2 opmerkingen:

Erik Staal zei

Hoi Hanneke en Nils,

Gefeliciteerd met jullie oversteek. We hebben jullie blog gevolgd tijdens de overtocht. Ontzettend leuk (en informatief). Hopelijk maken jullie er aan de overkant een mooi feest van.

Hartelijke groeten,

Margreet & Erik van de Liberty.

Rini zei

Gefeliciteerd met jullie oversteek. Geweldig gedaan. Ik keek elke keer weer uit naar een verhaal van jullie belevenissen. Ga nu eerst maar even genieten van de rust en van het eiland.

Groeten,
vanuit een besneeuwd en erg glibberig Malden,
Rini en de kinderen.