vrijdag 6 juli 2012

Grote motorjachten

Veel grote Venezuolaanse motorboten
In de prachtige baai van Francisquis liggen we niet alleen, en zijn een paar zeiljachten maar vooral veel grote, 3 verdiepingen hoge motorjachten; wel een stuk of 12. Volgens ons zijn het Venezolaanse jachten van het vaste land. Caracas, de hoofdstad, is zo'n 50 mijl verwijderd, een paar uurtjes varen voor dit soort boten. Het is wel geruststellend dat we er niet alleen liggen, maar ook onrustig; veel bootbewegingen dus boeggolven. De zeiljachten die er liggen zijn niet bewoond, wij zijn dus de enige buitenlanders. De bewoners van de motorboten, voornamelijk mannen, vermaken zich op het strand en in het water. De kitesurfers zoefen langs onze catamarans. Ook worden de boten iedere dag gepoetst. 's Avonds is er luide muziek en felle lichten in het blauwe water, maar tegen bedtijd is het gelukkig rustig.
Wandelen langs de hagelwitte stranden van Los Roquos
Wij laten onszelf uit door lekker te gaan wandelen op de eilandjes rond de baai, langs de stranden en over het aangespoelde koraal. Het blijft genieten, witte zandstranden, groene mangrove struiken, de vele schakeringen blauw, blauw-groen (= ondiep zand) en bruin (= ondiep koraal) in het water. En natuurlijk bekijken we de onderwaterwereld door onze duikbrillen door lekker te snorkelen. Het is interessant de verschillende onderwaterlandschappen te zien. Soms hele stukken dood koraal, soms grote "rotsen of heuvels" met hersenkoraal; dan weer wat waaier koraal en sponsen, dat laatste wel veel minder dan verder noord-oostelijk. En er zijn veel vissen, kleine maar ook veel grote, waaier-wormen en zeekomkommers te bewonderen. Hier zijn net weer wat andere soorten dan op de Noord-oostelijke eilanden, dus onze boeken die deze soorten beschrijven komen weer goed van pas. Leuk!
Ondertussen zijn we weer een paar eilandjes verder. We hebben het erg naar onze zin. We kijken soms nog wel een beetje angstig naar bootjes, die "zomaar" dichterbij komen. We liggen hier nu wel alleen met zijn tweeën, dus we hebben ons ankerlicht maar uitgedaan gisteravond. Opvallen is niet echt nodig!
De pelikanen hier hebben witte koppen
Gisteren, toen we toch op het hoofdeiland waren voor wat verse inkopen, zijn we nog maar even bij de Insparques (parkwacht) langs geweest. "Ja natuurlijk moet je bij ons langs" en "Jazeker hier moet je betalen" en "Natuurlijk moet je eerst inklaren in Caracas, want dat kan hier niet en als je niet bent ingeklaard mag maar 2 dagen in transit blijven" is de mening van de competente dame achter de balie. Ze zucht ervan, al die instanties die langs elkaar heen werken. Nou ja, wij weten het ook niet meer! Omdat we ook geen ontvangstbewijs hebben gekregen voor onze parktoegang, vragen we ons nu af of de politie ons geld in eigen zak heeft gestoken…… We moeten het toch maar eens navragen bij andere zeilers die hier zijn geweest. Maar we begrijpen nu wel, waarom er zo weinig andere buitenlands boten liggen. Wel hebben we wat boten zien langs varen, waren die ook alleen maar 48 uur in transit?
Wij blijven nog even genieten vanuit deze schitterende omgeving. Er staat weer een lekker vers broodje in de oven, we hebben nog genoeg in de koelkast en vooral nog heel veel blikvoorraad, dus we houden het hier nog wel even uit!
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: