dinsdag 12 maart 2013

Naar de Galapagos - dag 2 –Géén wind

Laatste blik op Panama-stad
Pakketje aangekomen, laatste boodschappen gedaan, de party was leuk, dus zondag ochtend 10 maart zijn we er helemaal klaar voor! We besluiten toch maar meteen naar de Galapagos te varen; de wind is niet je dat, als ie op is zetten we gewoon de motor bij.
Nadat we het anker hebben opgehaald en bekende boten op de ankerplaats goeiedag hebben gezwaaid, moeten we allereerst onze nieuwe windmeter kalibreren. Dat verloopt gelukkig allemaal goed. De wijzer wijst nu de goede windrichting aan. Na een uurtje lekker zeilen is de wind op. De motor gaat bij, maar die kan rond het middaguur uit. Met een lekker windje achter genieten we van een lekkere maaltijd op zee en een prachtige zonsondergang. Hier zo vlak bij het Panama kanaal is veel scheepvaart. Het is dus goed uitkijken. Nils gaat om zes uur naar bed; ons wachtrooster begint. De nacht is donker, het is nieuwe maan.
De sterren schitteren aan de zwarte hemel, ik denk zelfs het Zuiderkruis te zien. De boeggolf van de Pélagie licht fluorescerend op; er zijn kleine garnaaltjes of andere beestjes in het water die licht geven, wat je alleen ziet als het echt donker is. Ineens zijn er nog meer zilveren strepen in het water. Ik hoor een ademhaling en zie fluorescerende dolfijnen vormen die zilveren sporen treken door het water. Wat een betoverend gezicht!
De Pacific is héél rustig
's Ochtends is de wind een stuk minder. We willen de halve-winder opzetten, dat hele grote lichte zeil, om toch te kunnen blijven zeilen. Het is meer dan een jaar geleden dat we het hebben gebruikt, dus eerst moeten er natuurlijk nog een paar kleine reparaties worden gedaan. Als die een uurtje later klaar zijn, is de wind echt op! Nu staat de motor alweer een paar uurtjes bij. Volgens de gribfiles zou hier toch een beetje wind moeten zitten…. Nou ja we zien wel. Ondertussen hebben we stroom genoeg en kan de watermaker een paar uurtjes aan. Ook altijd handig.
Het lijkt erop dat Nils nu de griep krijgt, die ik net heb gehad. Hier op zee kan hij in ieder geval lekker veel op bed liggen, zeker als het zo rustig is als nu.
Wat een leuke berichtjes hebben we gekregen via onze Sailmail! Leuk om even met jullie contact te hebben, hier zo midden op de oceaan. Veel dank voor het meeleven.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: