dinsdag 1 maart 2016

Het mooie weer is terug!

Nu het weer rustig is kan Nils de wieltjes van Peltje weer opklappen
De afgelopen week was grotendeels bewolkt met donkere luchten, buien en windstoten. Sinds vandaag is de lucht weer blauw en vooral de zee een stuk rustiger. De lange oceaan deining is terug, waar de Pélagie relatief moeiteloos overheen deint. De wind is ook iets gaan liggen, het rif is er uit. We zien aan de windverwachting dat de wind verder in de oosthoek gaat, we kunnen dus wat ruimer zeilen en houden nu een koers aan van 65°.
Dit alles maakt het leven aan boord weer comfortabel, heerlijk! Ik durf ook weer lekker buiten in de kuip te gaan zitten. De afgelopen dagen kwam daar regelmatig buiswater overheen, geen leuk plekje dus. Maar nu is het buiten weer genieten van zon, zee en golven.
De stroom is weer terug, we hebben nog ruim een halve knoop mee. De Pélagie zet er de sokken in met meer dan zeven knopen per uur.
We hebben nog 1200 mijl te gaan, als de wind ongeveer zo blijft zijn we over 8-9 dagen in Sint-Maarten. Dat geeft ons prima de tijd om daar een aantal klussen te (laten) doen aan de Pélagie, temeer omdat we vandaag een extra dag hebben, 29 februari, altijd leuk.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: