donderdag 26 mei 2016

Moe, voldaan en onder het zout in Horta aangekomen


De Pélagie nadert Horta op het eiland Fayal
Vanochtend zijn we veilig in Horta aangekomen!
Vooral de laatste nacht was erg zwaar. Heel veel wind, tot 35 knopen, hoge golven die de Pélagie alle kanten op gooien en een bewolkte hemel, géén maan, met pittige buien. Als stuurman/vrouw krijg je regelmatig totaal onverwacht een plens zeewater over je heen. En het is koud koud; natte handschoenen helpen niet echt! En alles is zout, alle buitenste kleren, de bank binnen waar je het regenpak uit doet, je haren, handen en gezicht, alleen maar zout.
Een indrukwekende kraterwand
De wind doet wat is voorspeld, Horta is goed te bezeilen, als de wind naar het noorden draait, draaien wij mee, maar minder hard waaien doet hij niet.
Gelukkig wordt het al vroeg licht, om half 5 ligt het eiland Fayal aan de horizon. 3 uur later varen we de marina van Horta binnen. Wat zijn we opgelucht dat we veilig binnen zijn en ook een beetje trots op onszelf dat het allemaal is gelukt!. Op dit moment is er geen plaats in de marina zelf, dus gaan we voor anker en naar bed. Eerst maar eens bijslapen. 
Zover deze korte update, foto's en meer volgen.

3 opmerkingen:

irene theo zei

Super hanneke en nils van harte gefeliciteerd. Wat een uithoudingsvermogen.
Irene en theo

Anoniem zei

Geweldig gedaan. Was ,lijkt mij , een zware oversteek. Een goede thuisvaart gewenst.
Ria en Fred Stokman.

Reinhilde van der Kroef zei

Een beetje trots????? Wees maar heeeeeeel trots lieve mensen! Proficiat met deze prestatie en geniet nu lekker van Horta en de welverdiende rust. Liefs uit Martinique van Frits & Reinhilde