woensdag 24 juni 2015

Tussen de wrakken

Vanuit de Pélagie hebben we uitzicht op 4 wrakken, o.a deze twee
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe we de Pélagie hier drie maanden veilig kunnen achterlaten. We proberen een advertentie op het prikbord van de club: "Is er iemand die een meerboei wil verhuren?".  Geen reactie. Een andere ankerplek dan, dichter bij de club zodat er meer sociale en visuele controle is. Dat blijkt in de route van de veerboten te liggen, als die 's avonds naar hun meerboeien varen. Is er dan misschien iemand die op de Pélagie wil passen? We praten met Pierre, hij wil wel op de Pélagie gaan wonen! Zijn eigen boot staat op de kant, nu woont hij tijdelijk in een hele oude zeilboot, de Pélagie is voor hem een vooruitgang. Helaas is een veilige ankerplek voor de Pélagie ver weg van de club en hij heeft geen betrouwbare buitenboordmotor. Dat kunnen we oplossen door hem ons motortje te laten gebruiken, iedereen blij.
Het wrak vlak acter de Pélagie

Samen met Pierre varen we terug naar onze eerste ankerplek, zo leert Pierre de boot kennen. We maken een handleiding zodat hij in geval van nood de Pélagie zelf naar een andere plek kan varen. Dit voelt voor ons prima, hoewel vanuit de Pélagie hebben we uitzicht op wel vier wrakken! Dat geeft ons niet echt een gerust gevoel, maar ons vertrouwen in ons grote Rocna anker is groot genoeg.
Met handleidng bij de hand neemt Nils de watermaker uit bedrijf
De laatste dagen houden we ons bezig met nog meer schoonmaken, roestplekken verwijderen, de watermaker veilig uitschakelen, heel veel was doen en de Pélagie inrichten voor Pierre. Het laatste fotoboek wordt afgemaakt en verstuurd.
Ale was moet drogen op de Pélagie; gelukkig schijn te zon hier altijd!
Er moet natuurlijk ook van alles geregeld worden om weer in ons eigen huis aan de Mikkenkamp te kunnen gaan wonen. Via internet vragen we gas en elektra aan, regelen een internet, TV en telefoonabonnement en boeken een schilder via  "Werkspot". Ik ben benieuwd of dat allemaal gaat werken als we eenmaal in Nederland zijn! We zullen zien.
Per internet alles regelen voor het wonen op de Mikkenkamp
Morgen vliegen we via Reunion en Parijs naar München om het weekend bij onze oudste dochter en haar vriend, Saskia en Sven, door te brengen. Daarna vliegen we naar Amsterdam, dan kunnen we daarna bekijken hoe huis er uitziet. Spannend!

2 opmerkingen:

SY Beau zei

Tjonge net op de nipper iemand gevonden die op de Pelagie kan passen. Veel gezelligheid en plezier in Nederland. gr. Cees en Anneke

Paul & Monique zei

Hoi Hanneke en Nils,

Ik probeer ook maar even via deze weg contact met jullie te zoeken. Alles naar de zin in Nederland? We hebben de indruk dat onze mails niet bij jullie aankomen. Misschien zijn ze wel in de spambox terechtgekomen bij jullie. We zouden heel blij zijn met de pilots en de lonely planets. Ondertussen zijn we al bij de Gili Eilanden.
Mocht het deze week nog lukken dan kunnen jullie ze naar Paul zijn dochter sturen zij vertrekt as. woensdag:
Iris van der Linden
Auke Stellingwerfstraat 120
8921 LK Leeuwaren
en anders is de laatste mogelijkheid
Fam Pappe
Leimuiderdijk 297
2154 MR Burgerveen

Zou heel erg fijn zijn als het gaat lukken. Kunnen jullie het ons laten weten? Alvast heel veel dank en lieve groeten, Paul en Monique van de Full Circle