zondag 5 augustus 2012

Bonaire door volwassen ogen

Filefish - Bonaire
Zoals altijd is het erg leuk om bezoek uit Nederland te verwelkomen! Nog dezelfde middag liggen ze in het heldere water rond onze meerboei af te koelen. Karin en Arnoud zien meteen al heel veel vis. Fleur, ons nichtje van 7, heeft een wond aan haar been en stelt zwemmen even uit. Zij oefent snorkelen in het een emmer. Ze houdt heel dapper haar hoofd onder water en ademt door een snorkel. Ook de zwemvliezen worden vanaf het trapje uit geprobeerd.
Flamingo'sin de zutpannen
De volgende dag verkennen we Bonaire met de auto. De zoutwinning is imposant; grote bergen hel wit zout steken af tegen de blauwe hemel. De statige flamingo’s waden door het roze water vlak bij de weg. Wat een kleuren! De ezeltjes staan te kijken en rennen gelukkig niet vlak voor onze auto over de weg, zoals een paar dagen eerder.
Bij Lac Bay genieten we van alle kleuren blauw en wandelen langs het strand met onze voeten in het water, heerlijk koel! De cola met zicht op de windsurfers smaakt heerlijk.
Terug op de Pélagie gaat Fleur met een grote zwachtel om haar been in het water in en haalt het diploma “Trapjes snorkelen”: met één hand vast aan de zwemtrap van de Pélagie naar de vissen kijken onder de boot. Iedereen geniet van de zon, het water en de prachtige vissen.

Arnoud, Fleur en Karin keilen steentjes
Vrijdag rijden we via de kust en het Goto meer naar het Nationale park in het Noorden van Bonaire. De grote Leguanen bij de bron lijken net mini-draakjes. Wat een aparte dieren met hun hoge stekelkraag en lange staart! Er zijn ook veel vogels te zien, de oranje troupiaal lokt ons met zijn roep en toont zijn verenpracht, ook zien we de caracara; mooi! Ook in deze meren zien we volop flamingo’s; de stranden zijn prachtig met goede snorkel mogelijkheden; we komen hier nog eens terug! Want Fleur wil deze middag toch echt nog eens alle vissen onder water zien!

We gaan met de Pélagie een prachtige snorkelplek bij Klein Bonaire waar we eerder met Frits en Reinhilde waren met de bijboten. Helaas zijn er wat veel golven, voor Fleur is het lastig, maar wij volwassenen genieten van de vele verschillende soorten vissen en de bijzondere vormen en diverse kleuren van het koraal in het heldere water. Bij de lunch op ons waterterras worden de vissenboeken uitgebreid bekeken. Fleur snorkelt later die middag vanaf de meerboei voor Kralendijk en geniet ook daar van de onderwaterwereld.

Bij ons tweede bezoek aan het park nemen we de kustweg. Het “maanlandschap”rond de Blowholes heeft een verstilde schoonheid. Nu hebben we wel onze snorkelspullen bij ons. Arnoud “vindt” een enorme muur van vissen, net boven de drop off. Een aantal roofvissen jaagt er tussendoor; wat een spektakel. Het is ook weer genieten van de grote papagaai vissen en het koraal. De flamingo’s paraderen langs het strand terwijl wij genieten van de zondagse BBQ. Wat een fantastische omgeving!
De mooie riffen rond Klein Bonaire trekken; op onze laatste Bonaire dag varen we er nog eens naar toe. Pas aan de westkant vinden we een vrije meerboei. De snorkelplek is anders, maar wel prachtig en de zee is hier rustig. Ook Fleur springt het water in om lekker te zwemmen en later ook te genieten van de onderwaterwereld. Wat een weelde zo voor een onbewoond eiland. Helaas moeten we nog boodschappen doen, en dus terug. De volgende dag varen we naar Klein Curaçao. Gelukkig komen wij, Hanneke en Nils, hier nog eens terug met ons volgende bezoek.

Geen opmerkingen: