dinsdag 7 augustus 2012

Zeilend naar (Klein) Curaçao, door Karin en Arnoud

Ontspannen vertrekken dinsdag 31 juli we rondom klein Bonaire richting Klein Curaçao. Karin hoopt dolfijnen te spotten, maar helaas laten de zoogdieren zich niet zien. Wel vliegende vissen, ook bijzonder. Over de zee zeilen, dat is voor ons fietsers toch andere koek. Gelukkig hebben we wind mee en zijn de golven niet zo hoog. Toch hebben enkele personen wat last van zeeziekte. Gelukkig zijn er pilletjes aan boord. Wat een bijzonder gezicht, alleen golven, water en golven en een enkel zeeschip. Na vijf uur zien we de vuurtoren van het eilandje klein Curaçao. Wat een Bounty eiland. De eerste ankerplaats is te golvend, maar honderd meter verder opnieuw het anker uitgegooid en deze plek is schitterend. Applaus voor Hanneke en Nils die voor deze fijne bootreis zorgden en adequaat optraden bij een ‘harpje’ dat knapte.

Fleur, Arnoud en Karin op het strand

Meteen spot Nils al een zeeschildpad, wat een feest om zomaar het beest te ontdekken. Nadat de toeristen van Curaçao met een grote boot zijn vertrokken hebben wij deze prachtige locatie voor onszelf, gedeeld met enkele zeilboten. Meteen wordt er gezwommen en gesnorkeld. We hebben een meter boven de zeeschildpad gesnorkeld. Wat imposant om zo dicht bij dit beest te zwemmen. Heel koddig om de schildpad te zien voort bewegen, het lijkt meer op een vogel dan op een pad. Hij komt af en toe boven water om adem te halen en dan verdwijnt hij weer op zoek naar gras en wier. Een unieke ervaring. Daarnaast zien we ook andere vissen, maar de meeste vissen hebben we ook in de prachtige snorkelplekken te Bonaire gezien. Nadat de duisternis invalt, verlicht de bijna volle maan de zee en het eiland. De vuurtoren is als enig licht te zien op het kale stuk grond.
De volgende dag wederom genieten van zon, zee, zand en snorkelen. We spotten wederom zeeschildpadden. In de namiddag verkennen Hanneke en ik nog lopen het eiland. Het is er kaal, weinig begroeiing, de hagedissen schieten voor je voeten het struikgewas in. Er staat een vuurtoren met twee bouwvallige huisjes en enkele strandhutjes. Aan de andere zijde van het eiland liggen nog 2 wrakken en veel aangespoeld hout.
Na het eten besluiten we tot avond snorkelen in de volle maan. Helaas konden we weinig vissen onderscheiden in het water. Nils werd gestoken door een kwal, toen was het feest snel afgelopen.
Zeilend naar Curaçao
Handelskade Willemstad
Met weemoed verlaten we deze bijzondere, stille plek. We zeilen naar Curaçao en drie uur laten liggen we in het Spaanse water. Een lagune waar meer zeilboten liggen en we een gevarieerd uitzicht hebben over het land, met mooie huizen en heuvels. Per bus naar Willemstad en verkennen we het centrum. Het eiland ziet er rijker uit dan Bonaire. De mooie gekleurde huizen die je kent van de reclame folders. In het echt is het nog mooier. We lopen over de brug Van Punda naar Otrobanda en eten een hapje op het terras. De bediening spreekt Nederlands. Met de bus van half 8 weer naar de boot.
De volgende dag heeft Fleur een rustdag. Ze gaat samen met Hanneke aquarelleren. Nils, Arnoud en ik gaan per bus naar het Kura Hulanda museum. Een indrukwekkend museum dat onder meer verhaalt over de slavernij. Wij Nederlanders hebben geen fijne rol gespeeld in deze geschiedenis en het is belangrijk dat iedere Nederlander weet heeft van deze daden. Heel bijzonder om het verschil te ervaren tussen Otrobanda en Punda. Genoten van de mooie mensen en de stad. Voldaan per bus naar de boot.
Vandaag gesnorkeld in Daaibooi. Een prachtige baai, met een mooi wit zandstrand met palmbomen en een gevarieerd publiek. Mooie vissen gezien en lekker gespeeld in het water.
We genieten enorm van deze 5 sterren-vakantie en zijn Hanneke en Nils zeer dankbaar voor alle gastvrijheid .
Karin en Arnoud

Geen opmerkingen: