zaterdag 21 mei 2011

Op 23 mei terug naar Trinidad

Het gaat goed met onze kleindochter Lisa, nu alweer ruim 7 weken oud! Dus tijd om terug te gaan Trinidad a.s. maandag 23 mei. 
Het was heel bijzonder deze periode met het nieuwe gezin mee te mogen maken! We hebben genoten van de uitstapjes met onze dochter en kleindochter: samen achter de kinderwagen, lekker tennissen, op Lisa passen zodat de jonge ouders kunnen bridgen of fietsen.
 
Het is ook hartverwarmend om weer bij te kletsen met vrienden en bekenden! Drie keer zijn we naar het Noorden van het land gereden rond de maand-bijeenkomsten van Hanneke’s Soroptimist club. Tussendoor doen we de tandarts en halen weer voor 6 maanden onze standaard medicijnen in de Harense apotheek. Ook familie en vrienden in andere delen van Nederland zijn met onze auto bereikbaar. Het is erg leuk om iedereen weer te zien. Soms lijkt het nauwelijks uit te maken dat je maanden bent weg geweest. Immers, vroeger zagen we veel vrienden en familie ook niet iedere week, het noorden van Nederland lijkt soms net zo ver als de Carieb!

We hebben enorm genoten van het fantastische voorjaar  hier in Nederland: een heerlijke temperatuur met een lekker warm zonnetje waardoor je niet altijd in de schaduw hoeft te zitten zoals in de Carieb. Het jonge, frisse groen verrast ons weer, net als al die bomen en planten die allemaal tegelijk in bloei lijken te staan! We hebben de tijd om heerlijk te fietsen en wandelen, ook in Duitsland bij onze oudste dochter Saskia. Wat is het in mei lang licht ’s avonds in Nederland.

We maken tijd om uitgebreid de krant en ander nieuwsaanbod te lezen in deze boeiende wereld waar veel gebeurt, zoals de Arabische  Lente, de euro crises en de impact van de bezuinigingen ook op naaste bekenden in Nederland. En straks in Trinidad doen we weer heel andere dingen zoals de Pélagie in de was zetten.
Toch kriebelt er bij mij, Hanneke, wel iets; zou je toch niet meer betrokken willen zijn bij de wereld, een bijdrage leveren. Deze maanden maken voor mij wel duidelijk dat ik bij een volgende tijd in Nederland, zeker maatschappelijk betrokken wil zijn, misschien een andere baan, vrijwilligers- of bestuurswerk, mogelijkheden genoeg.
Maar eerst willen we nog verder op avontuur,  de wereld verkennen vanaf het water met de Pélagie.  We kijken we er erg naar uit om onze zeilersleven weer op te pakken en na het broodnodige onderhoud richting Tobago, Suriname en Brits Guyana te zeilen. Komende november zijn we weer een aantal weken in Nederland, natuurlijk ook om Lisa weer te zien!

1 opmerking:

Cees en Anneke zei

Ha Hanneke en Nils,

Leuke foto's zo samen met jullie kleindochter Lisa.
En dan nu weer op voor het vervolg van jullie reis.
Genietse en veel plezier.
En als jullie in november in de buurt zijn kunnen we misschien even bijkletsen.

groetjes van Cees en Anneke van de Beau