Reizen van HaNi voor 2010

Naast het uitgebreid verkennen van het IJsselmeer, met zijn pittoreske havenstadjes en de Waddenzee, waar het met een catamaran prima droogvallen is, hebben we voor 2010 ook een aantal grotere reizen gemaakt:

In 2006 zijn we met de Pélagie van Frankrijk naar huis gevaren, onze eerste tocht door het Kanaal en zonder dat er een organisatie achterstond. Spannend..... Wat een voldoening om na 3 weken het Lauwersmeer op te zeilen!

In 2007 zijn we in een ruk van Lauwersoog naar Mandal in Zuid Noorwegen gezeild, dwars de Noordzee over, 3 dagen en 2 nachten doorzeilen, een belevenis; helemaal toen de tweede nacht ook nog dolfijnen ons kwamen begroeten. We hadden tijd om uitgebreid Zuid-Noorwegen met zijn prachtige baaien te bekijken, via Oslo en West Zweden ook nog naar Kopenhagen te gaan.
Daar moesten we met windkracht 6-7 tegen de wind in laveren, met aan de ene kant de kust en de andere kant de vaarroute voor de grote zeeschepen. Een prima test voor de Pélagie en haar bemanning!
Zo konden we net dat weergaatje pakken dat we middles de Grib files hadden gezien, om in de Duitse bocht geen wind tegen te hebben. Wel hadden we daar uiteindelijk windkracht 7 wind half achter. Het was een gerusstelling om te merken dat onze stuurautomaat dat aankon. Wijzelf ook, al konden we maar net onze zeeziekte onder controle houden.

In 2008 was het reisdoel Zeden. Helaas kreeg Hanneke een ongeluk, haar vingers raakten bekneld in de electrische lier. Door goed ingrijpen van Nils, lag ze binnen het uur in het ziekenhuis van Cuxhaven. Het herstel ging prima, maar  haar 2 vinger-topjes groeien niet meer aan! Nils moest de boot met vrienden naar huis zeilen.

Daarom was in 2009 het reisdoel wederom Zweden, dit keer zonder ongelukken. De Pélagie met breedte van 6,55 meter is goed door alle 7,13 brede sluizen van het Gotha kanaal gekomen. Nou ja, een paar krassen zijn deze winter gerepareerd. We hebben genoten van het prachtige Zeedse landschap en de gezellige mensen die we onderweg zijn tegen gekomen. Ook heeft Hanneke geleerd dat je geen blikjes naast je magnetisch kompas moet zetten, dan doet ie het niet!
Zie verder: