zaterdag 18 september 2010

Canarisch avontuur Marianne en Geert

Na op 9 september om 3.15 door Martijn op Schiphol te zijn afgeleverd, begon onze avontuurlijke reis naar Hanneke en Nils. Eenmaal op Arrecife aangekomen, begon de zoektocht naar hoe op Isla Graciosa te komen. Een (te) voortvarende taxichauffeur vervoerde ons in zijn auto naar Orzola, terwijl we de locale bus hadden willen nemen. Toen we met de veerpont Isla Grasiosa naderden, zagen we de Pélagie al in de haven liggen, pontificaal op de plaats van de veerpont! Wat een welkom! Dit was het begin van een 10 daagse heerlijke reis! Ondanks dat wij (niet alleen) bij heftig weer sponsors werden van primatour, was het fantastisch.
We hebben de eilanden Lanzarote en Fuentaventura met de auto helemaal doorkruist, zelfs zonder 4-wheeldrive wisten we op plaatsen te komen die de prachtige natuur van Lanzarote en Fuenteventura openbaarden. Dankzij europese subsidie waren de eilanden van prachtig asfalt voorzien, soms van niets naar nergens, met een overdaad aan zinloze verkeersborden. Iedere haven was weer een verrassing, maar onze laatste ligplaats Gran Tarajal was een echt Fuerteventuraans plaatsje, zonder toerisme. Echt Spaans en enorm gezellig.

Het was boeiend en indrukwekkend de ware stuurmanskunst van Nils en het aantrekken en vieren van vallen en schoten van Hanneke te volgen: we hebben ons heel veilig gevoeld in hun professionele handen. Bovenal was het erg gezellig: vanaf het moment van het gezamenlijk ontbijt (de tempo verschillen lagen nogal uiteen ’s ochtends) tot de spelletjes bridge ’s avonds.

Hanneke en Nils, we wensen jullie heel veel avontuur, spanning, plezier en succes bij de oversteek! En enorm bedankt dat we een stukje van jullie avontuur hebben mogen meebeleven!

Geert en Marianne Hoelen

Geen opmerkingen: