zondag 18 november 2012

Kleinzoon Quinten geboren!


Onze kleinzoon Quinten 2 dagen oud,
in de veilige handen van zijn vader
Ons tweede kleinkind werd 22 november verwacht, een perfecte reden voor een trip naar Nederland. Vandaar dat we zo vroeg door het Panama kanaal zijn gegaan.  Quinten was ongeduldig en is 1 november al geboren. Hoogste tijd dus om naar Nederland te gaan om hem te bewonderen en niet alleen via Skype te zien. 
Maar eerst moet alles geregeld worden voor als we terug komen en moet ook de Pélagie goed achtergelaten worden. Via medezeilers horen we van de moorings bij Taboga, een klein eilandje 7 mijl van Panama stad. Het is beduidend goedkoper dan in de marina of op het land. Dus boeken we een plaatsje. Ook bespreken we de datum dat de Pélagie uit het water kan voor nieuwe anti-fouling. Op het laatste moment komen we er via een medezeiler achter dat niet alle anti-foulings zijn toegestaan in Australië, waar we naar toe willen.  Nog net op tijd kunnen we onze bestelling  wijzigen (hopen we). We trakteren onszelf  op een nieuwe ankerketting en een nieuwe bijboot. Midden in de Pacific is dat allemaal een stuk lastiger te krijgen.
Quinten 4 dagen oud
Vrijdag 16 november zeilen we naar Taboga. Het is nog lastig het Panama kanaal over te steken. Vrachtschepen varen snel; baggerschepen hebben een onvoorspelbare koers en veel schepen liggen net naast het kanaal voor anker. Wat een wirwar aan schepen! We maken een extra stormrondje om alle ruimte te hebben.
Het is behoorlijk hard werken om alles in en op de Pélagie schoon en droog te maken en tegen meeldauw te beschermen, tenminste  voor zo ver dat lukt in deze vochtige  omgeving. We rekenen erop de veerboot naar Panamastad van 15:00 uur te kunnen nemen, maar zaterdagmiddag begrijpen we dat we al om 09:00 uur moeten vertrekken. De latere veerboten zitten op zondag vast al propvol met dagjesmensen die een al retour ticket hebben.  We kunnen het ons natuurlijk niet veroorloven het vliegtuig te missen. Dus staan we zondagochtend al om half 6 bij het allereerste licht op om alle klussen af te krijgen.
Het is allemaal gelukt. We zitten hier in Panamastad heerlijk met onze koffers in een restaurant met prima internet én een stopcontact de tijd te overbruggen.  Straks lekker eten en dan met de taxi naar het vliegveld. Morgen Quinten en alle andere familieleden en vrienden weer zien. Geweldig!

Geen opmerkingen: