vrijdag 21 mei 2010

Afscheid in Groningen heel gezellig; nu in Makkum voor de laatste (?) reparaties


Na twee weken hard werken in Groningen, waren we er op zondag 16 mei helemaal klaar voor; heel veel goede vrienden en bekenden zijn langs geweest voor ons afscheid. Gelukkig was het droog en niet al te koud, want natuurlijk kon niet iedereen een plaatsje vinden binnen. Het was hartstikke gezellig en we voelen ons echt uitgezwaaid!
Maandag de was, de laatste inentingen en alle lege bierflesjes terug brengen. De volle hebben we omgeruild voor blikjes want in Scheveningen hebben we geen auto meer. Dinsdag heeft ons nichtje Mette de auto opgehaald en toen zijn we echt Vertrokken. De eerste dag maar een klein stukje naar vrienden in Garnwerd, halverwege Groningen en het Lauwersmeer gebied. Ook weer heel gezellig.

Middels een prachtige tocht door de kanalen van Noord Friesland, met soms onze nieuwe fok bij, hebben we genoten van grutto's, kieviten, buizerds en de Friese koeien in het land.


Eindelijk een lekker zonnetje, maar nog wel koud.Geen wind op de Waddenzee maar wel op het IJsselmeer, dus daar hebben we eindelijk ook ons nieuwe grootzeil uitgeprobeerd. Eerst bleven de zeillatten de verkeerde kant op gebold staan, maar de tweede keer ging alles goed. Wij hebben zelfs het idee dat de boot wat sneller gaat met deze nieuwe zeilen.

Nu in Makkum waar Jaap ons vandaag heeft geholpen aan een nieuwe omvormer, zodat we al die energie die onze zonnecellen generen op 12 Volt ook kunnen gebruiken om onze 220 V apparaten op te laden, zoals onze pc's en fototoestel.
Onze handmatige waterpomp bleek ook versleten en als je een probleem hebt en alle elektriciteit uitvalt wil je toch je boot kunnen leegpompen , dus...... Ja, ja, de geld-kolk draait overuren!

We hebben zelf ook weer hard gewerkt: het gasstel heeft nu een heus aanrecht (en nieuwe slangen), en eindelijk vallen mijn kussens niet meer uit mijn bed (met dank aan de op batterijen werkende piepkleine naaimachine, gekregen van onze dochters).

Het geeft veel voldoening dat we nu tijd hebben om al die verbeteringen, die ik al zo lang in mijn hoofd heb, nu echt te kunnen doen. Het is ook heerlijk dat Nils zijn nieuwe knieën dit nu allemaal aankunnen.


De pinksterdagen gaan gaan we lekker genieten, want de klussenlijst is nu bijna af.


3 opmerkingen:

Lum zei

Dapper hoor! wat een uitdaging.
Maar nu dus het avontuur tegemoet.
We kijken ernaaruit om jullie langs te zien varen.

Unknown zei

Dag Hanneke en Nils,

Net gelezen op jullie website dat het afscheid zondag hartstikke gezellig is geweest. Via het lezen van de berichten op de website proberen we jullie belevenissen een beetje bij te houden. Gelukkig dat het goed gaat met de knieen van Nils. En zo te zien aan de foto's heb jij je draai ook gevonden Hanneke. Fijn, houden zo.
Komt er nog een gelegenheid om afscheid te nemen in Scheveningen? Nog een week en dan zitten Maartens eindexamens erop.

Hartelijke groeten,
en tot ziens,
Rini en de kinderen

Anoniem zei

Hanneke & Nils,
Eindelijk tijd gevonden om jullie weblog te lezen.
Het vaak gehoorde gezegde van onze voorgangers die al eerder het werk lieten voor wat het was 'ik heb het nog nooit zo druk gehad'is waar.
Ik wens jullie een heel fijne tijd toe en zal regelmatig jullie reis via dit medium volgen.

Groet,
Art