maandag 11 februari 2013

Onderweg

Na een heel gezellige afscheidsborrel met onze familie, kinderen en kleinkinderen op zaterdag avond, is op zondagochtend 10 februari de wereld helemaal prachtig wit van de sneeuw. Een schitterend gezicht, maar de sneeuw zorgt wel voor vertraging; we zijn te laat bij de taxi bij onze autostalling. Geen probleem, want ook het vliegtuig heeft 45 minuten vertraging.
De vlucht is prima en de reservering bij ons hotel staat er nog steeds, zodat we lekker kunnen bijslapen. Op maandag ochtend staan we al om kwart voor acht bij de steiger van de veerboot naar Taboga, het eiland waar de Pélagie aan de mooring ligt, om een kaartje te kopen voor half negen. We verwachten geen probleem op een rustige maandag. Maar het is Carnavalsmaandag, dus er zijn al héél veel mensen met een kaartje. Taboga met zijn mooie stranden is een populaire weekend bestemming voor de Panamese stadsbewoners. Na anderhalf uur in de rij bemachtigt Nils kaartjes voor de extra veerboot van half 12. Ondertussen zit ik op al onze bagage lekker in de schaduw te lezen, het is tenslotte vakantie.
Dus nu zitten we weer met al onze bagage in hetzelfde restaurant als toen we weggingen naar Nederland in november. De WiFi doet het er nog steeds en de wind waait lekker door, want er zijn geen ramen in dit restaurant alleen wat lage muren. Nog even genieten dus, straks zien we hoe de Pélagie erbij ligt. We zijn wel héél benieuwd: zijn er kakkerlakken of mieren binnen gekomen; is de schimmel hard gegroeid; is er toch lekkage ontstaan? We zullen het zien……

Geen opmerkingen: