donderdag 6 maart 2014

Gezellig met de (klein)kinderen

De vliegreis met China Southern Airways terug naar Amsterdam is comfortabel; we zijn goed voorbereid op de zeven uur wachttijd in Guangzhou. Er is zelfs een oplaadpunt voor onze e-reader en PC, genoeg te lezen dus. Het is alleen heel dom dat ik mijn jas op het vliegveld van Brisbane het laten liggen; in de loop van de avond wordt het koud in Guangzhou. Nils is zo lief om zijn jas aan mij uit te lenen! Aan het eind van die avond zijn we zo moe, dat we onderweg naar Amsterdam lekker slapen en behoorlijk uitgerust om half zeven ’s ochtends onze bagage van de band halen.
Onze kleinkinderen, Quinten en Lisa
Het is een korte taxirit naar de opslagplaats van onze auto, die keurig klaar staat. Om half acht zitten we bij onze dochter in Rijswijk aan het ontbijt samen met de kleinkinderen, heel erg gezellig!
Diezelfde middag betrekken we “ons eigen huisje” in Duinrell. Alle spullen die we twee maanden geleden in de auto hebben geladen, leggen we weer terug in de kasten. We zijn weer “thuis”.
Fietsen lngs de Elbe
Zaterdag rijden we naar Duitsland naar onze oudste dochter, Saskia; ook heel gezellig! Het is heerlijk lenteweer en we maken een mooie fietstocht langs de Elbe. Bij Saskia inspecteren we haar kelder; daar liggen nog een aantal spullen van ons opgeslagen en zij gaat waarschijnlijk later dit jaar verhuizen! Lastig, wat moeten we ermee; toch maar gewoon weg gooien?
In de Efteling
Net als de vorige keer zijn we verbaasd hoe gemakkelijk we het Nederlandse ritme oppakken. Er zijn zoveel dingen om te doen: met de kleinkinderen spelen in de zandbak, bijkletsen met familie en vrienden, naar het Tiki-bad in Duinrell, allemaal even leuk. Onze eerste bridge-avond bij de lokale bridgeclub waar we nog steeds lid zijn, verloopt desastreus; toch te lang niet gespeeld?
Op zondag 2 maart ontmoeten we een aantal lezers van deze website als we een verhaal over onze zeilervaringen vertellen bij het Nautisch Kwartier in Stavoren. Een heel gezellige middag; het is altijd leuk om over je hobby te praten.
Pas eind april vliegen we weer terug naar Australië; nog tijd genoeg om onze vrienden en kennissen weer te zien. Ook kijken we uit naar een Nederlandse lente. Hier op Duinrell bloeien de eerste rododendrons al!
 

Geen opmerkingen: