maandag 26 januari 2015

De Pélagie als nieuw

De Pélagie voor Kuah

Het is een prima vlucht terug naar Maleisië. Het begint al goed, op Schiphol wordt in de lounge waar we toegang toe hebben een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Ook voor ons is er deze keer wijn en lekkere hapjes. Ook de KLM serveert een lekker flesje wijn bij het eten. Met oordopjes, een ooglapje en een extra opblaasbaar kussentje slapen we prima, ook Nils. Blijkbaar kun je ook het slapen in een vliegtuig leren.
Het is nog spannend of we de laatste veerboot naar de marina kunnen halen. Ook dat gaat goed, we kopen zelfs nog wat brood voor ons avondeten. Om 23:30 klimmen we het laddertje naar de Pélagie omhoog. Binnen ziet alles er prima uit, geen kakkerlakken, geen  rommel, prachtig gelakte deurtjes, alleen een paar miertjes zeggen dat we morgen toch echt moeten gaan schoonmaken. Na een boterham met kaas, meegenomen uit Nederland, maakten we de bedden op en vallen zowaar meteen in slaap.
Om half acht wordt het hier licht, dan zijn we natuurlijk wakker. De Pélagie ziet er als nieuw uit: vrijwel alle beschadigde lak binnen is afgekrabd en vervangen door een laag blanke lak; wat chique! Het roestvrij staal is gepoetst, de gelcoat is in de was gezet en er zit een spiksplinternieuwe laag anti-fouling op de onderkant. Mark en zijn mensen van Seaspray Marine, (info: Seaspraymarine@hotmail.com ) hebben uitstekend werk verricht! Het is erg leuk weer veel zeilers van de Rally terug te zien.
Nils maakt de stekker voor de generator
We gaan meteen met de ferry naar de kant om in Kuah de nieuwe generator te kopen. Hiermee hebben we ook op zee altijd genoeg energie. Onze bimini is gerepareerd en ligt voor ons klaar. Er moeten nog een paar kleine dingetjes worden afgemaakt, dan kunnen we zaterdag 24 januari het water in. 
Weer het water in
Nog diezelfde middag varen we door naar Kuah, waar we nu met nog 20 andere schepen in de ruime baai voor anker liggen.
Vissers onderweg naar Kuah
Het is heerlijk om de zeewind weer te voelen; hier zijn geen muggen en op deze zachte deining kun je heerlijk slapen. Midden in de nacht naar de wc gaan is geen probleem. Het weer is hier nu heerlijk, de regentijd is voorbij en de Noord Oostpassaat waait lekker door. Midden op de dag is het wel wat warm maar 's ochtends en 's avonds is het gewoon genieten. We slapen zelfs onder een laken met een sprei, het koelt 's nachts lekker af.
Het is ook heerlijk om weer in een lokaal restaurantje te kunnen eten. Voor acht euro met z'n tweeën eten we erg lekker: ik nasi met groenten en vlees in ketjapsaus, voor Nils nasi met gefrituurde vis. Een stuk lekkerder en een stuk goedkoper dan de maaltijden in de marina, waar we toch al gauw een tientje per persoon kwijt waren.
Lekker lokaal eten in Kuah
Vandaag hebben we inkopen gedaan, vooral drank. In Langkawi wordt geen belasting geheven, met name sterke drank is hier heel goedkoop. Flessen wijn zijn hier wel duur, duurder als in Nederland. Gelukkig zijn er ook pakken wijn, veel lichter en veel goedkoper. Keus is er niet, we zijn al blij dat we in deze grote winkel een pak uit Zuid Afrika met Cabernet Sauvignon zien liggen. Er is ook maar één soort wit. We hebben meteen maar 10 pakken van elk gekocht, hopelijk is deze wijn een beetje fatsoenlijk.
Morgen, maandag 26 januari, vertrekken we naar Thailand; weer een nieuw land om te ontdekken!

Geen opmerkingen: