zondag 18 januari 2015

Terug naar de zon in MaleysiëSomber en grijs Duinrell
Onze tijd hier in Nederland is omgevlogen! Als je net aankomt lijkt het zo lang: vijf weken, maar het gaat razend snel. De tijd met onze kleinkinderen is fantastisch:  naar de speeltuin, fietsen op straat, verhaaltjes voorlezen, poppenkast spelen, naar de dierentuin, zwemmen en spelen in Duinrell, alles is genieten.
Met Lisa en Quinten in de speeltuin
Met Rianne ga ik een dagje naar het nieuwe Rijksmuseum, wat een schitterend gebouw en een prachtige collectie; heel speciaal met je dochter! Het familieweekend met de Honhoffs is erg geslaagd, leuk om iedereen weer te zien, ook Saskia en Sven die hiervoor helemaal uit München zijn gekomen. Nils overwint zijn Nederlandse winterverkoudheid ook nu weer.
Met Rianne, Lisa en Quinten in de dierentuin - nat!
Wat een weelde goed internet in Duinrell, we vinden veel informatie over onze komende oversteek naar Zuid Afrika: Noonsite heeft nuttige adressen, verslagen van zeilers die deze oversteek maakten in voorgaande jaren geven details. We overwegen allerlei opties: toch terug naar Indonesië en via de Sunda Straat naar Cocos Keeling, via Thailand naar Ceylon naar Mauritius of toch naar Madagaskar? Specifieke informatie voor zeilers en de afwegingen die wij hebben gemaakt beschrijven we op de onze pagina "Plannen, update januari 2015".
 
Met Rianne in het Rijksmuseum
Na al onze prachtige avonturen willen we nu meer tijd in Nederland doorbrengen, de kleinkinderen worden zo snel groot. De luxe van ons eigen huis in Haren trekt, komende zomer willen we daar weer gaan wonen en de Pélagie in Zuid Afrika of Mayotte laten. Eind 2015 varen we dan verder naar het Caribisch gebied en na nog een lange zomer in Nederland een jaar later naar huis.
Zuid Afrika, here we come!
Het traject naar Zuid Afrika wordt niet het gemakkelijkste stuk van onze reis. Regen, wind en (grote?) golven zijn hier niet ongewoon. Na vijf jaar tropenzon zijn onze zeilpakken versleten. Om ons te wapenen tegen het komende slechte weer kopen we nieuwe regenkleding; dan blijven we in ieder geval warm en droog!
Nu tikt de regen op het dak van ons huisje in Duinrell. Het is somber, donker en grijs. Morgen vliegen we naar de zon!

Geen opmerkingen: