donderdag 10 juni 2010

Genieten van Wight, de rust en de klusjes

We liggen nu al weer vijf dagen in dezelfde jachthaven op het eiland Wight. We hebben zowel lekker uitgerust als ook weer een heleboel dingen gedaan.

Vlak voor dat we uit Scheveningen vertrokken, kregen we bericht dat we nu definitief mee kunnen doen met de ARC, Atlantic Rally Crossing, de georganiseerde oversteek over de Atlantische oceaan in november. We stonden tot dan toe op de wachtlijst.

Daar hoort ook een groot boek bij met  met voorbereidings-tips en een lijst van alle eisen waar je boot aan moet voldoen. Dit boek was per courier al onderweg naar Haren!
We hadden de organisatie willen vragen om het naar de jachthaven in Wight te sturen, maar het blijkt dat de ARC organisatie bij ons hier in Wight om de hoek zit! We hebben het boek opgehaald en zijn maar meteen begonnen met het aanvullen van onze MOB, Man Over Boord, hulpmiddelen! Altijd handig. Nu moeten we er nog mee gaan oefenen.

Eindelijk hebben we, Nils dus, ons toilet gemaakt, de pomp en afsluiters zijn vervangen; nu pompt het weer als een zonnetje, heerlijk!

Hanneke heeft tussen alle bedrijven de tandarts nodig gehad , antibiotica moet nu de ontsteking wegwerken. Tenminste als het een ontsteking is; de röntgenfoto is per e-mail onderweg naar onze eigen tandarts voor een "second opinion".

De lange/middel/kortegolf zender kennen we nog niet goed genoeg, ondanks de cursus die we hebben gevolgd. Nils is steeds opnieuw aan het uitzoeken wat er mis is, en wat er beter kan. Vandaag is hij helemmal blij: een E-mail kon verstuurd en ontvangen worden via de SSB zender. Ook is er een weerkaartje binnen gehaald, al was het nog niet helemaal het goede type. De truuk zit hem in op het juiste moment de juiste zender met de juiste golflengte voor jouw positie te kiezen. Nu nog uitzoeken wat wanneer het beste is. Kortom we moeten nog meer ervaring op doen.

We hebben hier alleen Internet in een bar of op het bankje buiten als je de code nog hebt van gisteren. Dus heb ik, Hanneke, buiten zitten e-mailen, met spraakherkenning en zelfs met Skype (gratis!) met de tandarts gebeld. En natuurlijk hebben we de uitslagen van de verkiezingen bekeken: wat een verlies voor het CDA. Vroeger mijn partij, maar nu niet meer na al die mislukte kabinetten Balkenende. Blijkbaar was ik niet de enige.

We hebben voor 24 uur een auto gehuurd en een avond en dag op Wight rondgetoerd. Een prachtig eiland, heel groen, heel veel bloemen, glooiende heuvels en leuke huisjes. Veel verschillende landschappen: krijtrotsen in het Oosten, moeras en delta's in het Westen. Natuurlijk zijn de beroemde “Needles” een attractie apart; je ziet de kalk van de rotsen af de zee inspoelen. Gelukkig scheen de zon en hebben we genoten van prachtige uitzichten en heerlijk warm weer, zie ook de fotos.

Je kunt hier het WK voetbal niet missen! De weken, dagen voor de eerste wedstrijd worden geteld, en nu dus de uren. Morgen avond is het zover Engeland - USA. Overal de wit - rode Engelse vlag!! Ik ben benieuwd,

Vandaag 'zijn we niet op stap geweest, het regent (en het lek op het dak lekt nog steeds....) en het waait pittig. Dus een dag voor foto's uitzoeken en de website bijwerken.

We genieten erg van alle goede gaven die we gekregen hebben van jullie allemaal voor ons afscheid: aparte thee , heerlijke chocolade en bonbons, lekkere wijn en kruidenbitter 's avonds , boeken om te lezen en zelfs 5000 E-Boeken, door Fulko voor ons van het internet geplukt. We voelen ons erg verwend;   een dagje regen is geen enkel probleem. Tenslotte hebben we geen haast, hoeven nergens perse naartoe, we hoeven alleen maar half juli in Noord Spanje zijn.

Komende week gaan we een aantal leuke ankerplaatsjes rond Wight opzoeken, zoals die hier boven, en denken we niet dat we internet toegang zullen hebben.

1 opmerking:

Jan Lukas zei

Hallo Hanneke en Nils. We waren niet in staat jullie uit te zwaaien, maar zullen de avonturen blijven volgen. Ik vind het heel moedig wat jullie doen maar ook: je hebt ongelofelijk gelijk dit te ondernemen.
Goede vaart en nogmaals, ik blijf jullie volgen.
groet Jan en Joke van der Woude