dinsdag 7 januari 2014

Bezoek uit Nederland, gezellig


Sydney vanaf  de Havenbrug

De eerste dagen van dit nieuwe jaar doen we rustig aan, lekker genieten van de zon en de mooie omgeving van de baai waarin we liggen. Ben van de Giggles komt langs, we kletsen gezellig bij en maken een wandeling hier direct langs de oevers.

Chris, onze kennis van oudjaarsavond, neemt ons mee op een snelle tocht door de haven. Een hele ervaring om weer in een speedboot te zitten met een 250 pk motor, 20 jaar na ons eigen bootje in Oman, met maar 80 pk. Het is interessant de vele uitbreidingen van Sydney langs de rivieroevers te zien,
Héél snel door de haven

Donderdagavond haal ik Mariette en Kees van het vliegveld. Het is even puzzelen, het springtij van de nieuwe maan laat het ankerstrand helemaal onder water lopen. Nils haalt ons van de kade op, ook in het pikkedonker komen we allemaal redelijk droog aan boord.

Sydney heeft nog veel voor ons in petto, dus de volgende dag lopen we met z’n vieren door de stad, bewonderen het operagebouw, lopen over de Sydney havenbrug met schitterende uitzichten en verbazen ons over de hoge flatgebouwen die boven de weinige oudere gebouwen omhoog toornen.
Vanaf het Operahuis
We doen een interessante rondleiding door het gouverneurshuis, echt Engels uit het einde van de 19e eeuw. Prachtige stijlkamers, mooi gedecoreerd en natuurlijk heel veel portretten van Engelse koningen en koninginnen. We mogen de werkkamer van de gouverneur ook zien, geen PC te bekennen allemaal antieke meubelen en een prachtig opgeruimd bureau. De tuin is schitterend, echt Engels, de vele bloemen doen het prima in het warme zonnige klimaat van Sydney.
Darling Harbour
Darling Harbour is een aantal jaren opnieuw bebouwd en ingericht. De snelwegen lopen op zo’n 20 m boven straatniveau, het Sydney Congres-Centrum heeft een prominente plaats, de kades zijn ingericht met restaurantjes, trappen en zitjes, de grote bioscoop draait zelfs “De Hobbitt-2”.  Het is er gezellig druk, de zon schijnt, er heerst heel wat leukere sfeer dan rond het Haags Congresgebouw.
Ook de Rabo en Ing hebben een kantoor hier

We nemen de Citybus door het centrum en ook naar het bekendste strand van Sydney, Bondi. Wat een mensen op zondagmiddag op dit strand, Scheveningen is er niets bij, er is geen stukje strand onbezet lijkt het wel. Daar waar de strand wacht toezicht houdt is de zee vol met mensen! We hebben al heel wat stranden gezien in Australië, maar die waren bijna altijd leeg. Hier zo vlak bij de miljoenenstad Sydney is dat toch anders.

Voor de komende dagen huren we een auto om de omgeving verder te verkennen.

Geen opmerkingen: