maandag 20 januari 2014

Toekomstplannen

Ingang Broken Bay
De Marina waren we vlakbij liggen heeft gratis internet. Is dat even boffen nu we hier een paar dagen moeten blijven liggen. Vrijdagmiddag komt Olli langs met de nieuwe injectors. Nu loopt de motor weer als een zonnetje, we zijn helemaal blij.
We maken nog een mooie vaartocht in dit natuurgebied; het is weekend dus behoorlijk druk op het water, gezellig. Het weer is ook vandaag weer schitterend, aan het einde van de middag gebruiken we de benenwagen voor een pittige wandeling langs de kreek. Eindelijk zien we nu ook die grote krekels die al dat lawaai maken. Niet alleen zittend op een boom, zelfs als ze vliegen krekelen ze gewoon keihard door.
In de tussentijd hebben we ons eens goed gebogen over de mogelijkheden in de Indische Oceaan. De kortste route naar Zuid Afrika is vanuit Bali: in september rechtstreeks naar het westen zeilen om via een aantal eilanden in de zuidelijke Indische oceaan in november bij Zuid-Afrika aan te komen.
De Pélagie in Broken Bay
We hebben ons de afgelopen dagen eens goed gebogen over de mogelijkheden in de Indische Oceaan. De Indische Oceaan heeft wisselende passaatwinden, en natuurlijk zijn er tijden dat er tropische stormen kunnen voorkomen, dus je kunt niet altijd overal naartoe zeilen.
De kortste route naar Zuid Afrika is vanuit Bali: in september rechtstreeks naar het westen zeilen om via een aantal eilanden in de zuidelijke Indische oceaan, Cristmas Island, Cocos Keeling, Mauritius en Reunion, in november bij Zuid-Afrika aan te komen.
Dat geeft weinig tijd voor Indonesië en je komt dan niet in Maleisië en Thailand. Het is altijd ons plan geweest die landen wel aan te doen; Nils heeft in zijn jeugd in Indonesië gewoond en we zijn er nooit terug geweest; er zijn georganiseerde zeiltochten voor de eerste twee landen; de westkust van Thailand is prachtig om te bezeilen, misschien kunnen we zelfs wel even Birma aandoen! De beste tijd om in Thailand zeilen is van november tot maart als de Noordoost passaat waait. Die passaat moet je ook nog naar Sri Lanka brengen; dan naar het zuiden via Chagos, vervolgens kunnen de Seychellen en Madagaskar bezocht worden. In november kan dan de oversteek naar Zuid Afrika worden gemaakt; dat is dus een jaar langer dan rechtstreeks via Bali. Dit is de route die we willen nemen.
Als je eenmaal in Sri Lanka bent is de Rode Zee zo dichtbij en dus de Middellandse Zee ook, dan ben je bijna thuis….. Maar helaas, gezien de piraterij rond Somalië gaan we dat toch maar niet wagen (tenzij iemand een tocht door de Rode Zee organiseert met voldoende veiligheidsgaranties) en kiezen voor de lange omweg rond Zuid Afrika; vast ook heel mooi.
Bij Tony en Julia thuis

Hier in Broken Bay maken we kennis met Tony en Julie, die naast ons voor anker liggen. We drinken gezellig koffie op de Pélagie en ze nodigen ons spontaan uit om zondag bij hen thuis te komen lunchen. Ze bieden zelfs aan met ons naar een winkelcentrum te rijden voor boodschappen. Wat een fantastisch aanbod, de afgelopen dagen hebben we wel wat ingeteerd op onze voorraden, er is in dit natuurgebied vrijwel niets te koop.
Het is enorm gezellig, voldoende om over te praten, zeilen, in het buitenland wonen, fotoboeken maken en wat al niet meer. We zijn onder de indruk van de ruimte in en rond hun huis, voor onze begrippen groot voor Australische begrippen eigenlijk gewoon; een bijzondere ontmoeting.
Hun tuin

Zondagavond varen we vast naar de uitgang van Broken Bay, voor maandag staat de tocht naar Newcastle op het programma, 50 mijl verder. Na een heerlijke zeildag, geholpen door de motor, liggen we daar nu; Mariette en Kees zijn weer aan boord. Die hebben zich prima vermaakt door een aantal malen een auto te huren.

Geen opmerkingen: