vrijdag 1 juli 2016

Mooi wandelen rond Tréquier


Trequier vanaf de rivier
Trequier is alweer zo'n leuk, prima bewaard Bretons stadje. Hier zijn de huizen niet alleen van graniet, er zijn ook oude vakwerkhuizen, mooi om te zien. 
Oude vakwek huizen
De grote, imposante gotische kathedraal ligt aan een gezellig pleintje met restaurantjes en winkeltjes eromheen. Hier begint de markt die helemaal naar beneden naar de haven loopt. Het is gezellig, maar wel erg toeristisch.
Kathedraal en kloosters
Trequier is een oude kloosterstad, zowel het mannen als het vrouwenklooster zijn bewaard gebleven en nu in gebruik als scholen. De grote dikke muren van de diverse kloostertuinen zijn nog overal in het stadje te zien.
Oude spoorbrug
De plaatselijke VVV heeft een foldertje met rondwandelingen, die van 8 km lijkt ons wel wat. Het begin is veelbelovend. Het pad gaat langs de rivier met een gerestaureerde voetgangersbrug uit de 16e eeuw. 
Kasteel-huis met overgroeide voetbrug
Na een tocht dwars door het bos komen we langs een oud kasteel-huis met een totaal overgroeide voetbrug. En het gaat maar verder, heel afwisselend; uiteindelijk doen we er meer dan vier uur over met een behoorlijk tempo. Dit is wel een goede training voor Nils zijn vierdaagse over twee weken! Gelukkig vinden mijn voeten het niet al te erg.
WE genieten maar 4 uur wandelen is voor mij wel een beetje veel!

Het blijft koud en bewolkt, buiten zitten is er helaas niet bij. Vandaag, vrijdag 1 juli, doen we in de regen boodschappen om verder te varen richting Nederland. Niet te veel, want al onze voorraden moeten wél op. Straks met hoogwater om vijf uur varen we de rivier af om daar een nachtje te ankeren zodat we morgen vroeg met opkomend water, dus stroom mee, verder Het Kanaal in kunnen varen.
Zo worden hier de artichokken geteeld
In principe varen we tot Boulogne sur Mer, maar misschien nog wel verder als de wind gunstig blijft.

Geen opmerkingen: