dinsdag 17 juli 2012

Koraal geraakt


Langs het strand bij .........
Koraal geraakt!Om bij de mooie anker plaatsjes te komen, moeten we om koraal en ander ondieptes heen varen. We vinden dat iedere keer weer spannend, want onze kaarten kloppen niet helemaal. Gelukkig hebben we de pilot, een reisgids voor boten, waar wel betrouwbare kaartjes instaan. Het gaat allemaal goed. Zo goed, dat we een beetje nonchalant worden en gewoon achter de Bella Ciao aanvaren als we het rif rond Cayo de Agua in varen, zonder ons veel aan te trekken van de waypoints, GPS coördinaten, die in de pilot staan. Ja hoor, boem tegen het koraal aan, we hebben niet goed uitgekeken naar bruine plekken! Nils reageert alert en zet de Pélagie direct in de achteruit en gelukkig kunnen we zo weer wegvaren.
Als we voor anker liggen zien we met de duikbrillen op dat de schade gelukkig meevalt. Er is wat antifouling af en wat epoxy verf. Dat moeten we in Panama repareren. Op de terugweg varen we wel volgens de waypoints en alles gaat goed. Nu dus goed blijven uitkijken, ook als het al vijf keer goed is gegaan!
Eiland verkennen
De prachtig witte zandstranden nodigen uit tot een lekkere wandeling; een beetje beweging is altijd gezond. En natuurlijk willen we de enige zoetwaterbron hier met eigen ogen zien. Water zien we niet, het zit diep in de bodem, maar er groeien wel palmen, een teken van water in de grond. We lopen door naar de niet meer werkende vuurtoren die Frits en Reinhilde beklimmen.
Op vogel safari
Héél véél vogels
Brown Booby met rode poten en blauwe snavel
Op zondag 15 juli varen we de 30 mijl naar de volgende eilanden groep, Aves de Barlovento. Weer heerlijk rustig voor de wind;  genieten van het zeilen en ondertussen lekker een boek lezen. Op onze ankerplaats, Isla Sur, zit een enorme broedkolonie. Volgens de pilot komen hier roodvoet boobies voor met rode poten en een blauwe snavel. We gaan met twee dinghies langs de mangroves en een binnenbaai in. De vogels blijken helemaal niet schuw. We kunnen ze tot minder dan 5 meter benaderen, ze blijven gewoon op de takken zitten! Dus maken we prima foto's van jonge (bruin, sommige nog met dons) en oude roodvoet boobies; we genieten volop.
Het is een indrukwekkend gezicht al die vogels om ons heen, ze scheren vlak langs ons om ook ons goed te bekijken. We zien ook pelikanen, fregatvogels en wat reigers. Het water om de Pélagie is regelmatig in beweging, vissen worden blijkbaar opgejaagd. Ook dan zijn de vogels er snel bij om een hapje mee te pikken.
Natuurlijk genieten we ook hier van onze snorkeltochtjes en eiland wandelingen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: