vrijdag 2 juli 2010

Morgen, 3 juli, start van onze oversteek over de Golf van Biskaje.

We liggen al weer 3 dagen in Falmouth, in het uiterste westen van Zuid Engeland, heel comfortabel met zelfs Internet aan boord . Bart en Marga die we eerder langs de Engelse zuidkust hebben ontmoet, liggen hier ook; erg gezellig! We ontmoeten ook Wilma en Thijs weer, die we nog kennen van de Vertrekkersdag. We overleggen over het beste moment over de oversteek van de Golf. Het stabiele weer lijkt een beetje voorbij, er trekken steeds depressies langs. Deze oversteek is lastig omdat er allerlei vervelende golven kunnen ontstaan. De zeebodem wordt naar Engeland eerst heel diep tot 2 km, en wordt dan bij de kust van Spanje weer. Ook kan het er hard waaien, maar de kans daarop in de vroege zomer is klein.


We hebben besloten morgen te gaan! We zijn van plan een wat meer zuidelijke koers aan te houden, zodat we zo weinig mogelijk wind tegen hebben. Er zal dan tijdelijk weinig wind zijn, maar dan hebben we onze motoren! We denken dat we er vier dagen en drie nachten over gaan doen, dan zijn we dus dinsdag in de loop van de dag in La Carunja in Noord Spanje.

Misschien wel net op tijd om naar de halve finale van het Nederlands elftal te zien. Vanmiddag hebben we met alle Nederlanders in de haven heel gezellig in een kroeg de wedstrijd bekeken. Ook bij ons hier in Zuid Engeland werd de stemming steeds beter naarmate de wedstrijd vorderde. Zoals dit ongetwijfeld op meer plaatsen het geval is geweest, zoals het Plein in Den Haag waar Rianne en Fulko zouden zijn.

Nu gauw naar bed; we willen vroeg vertrekken om zo lang mogelijk te profiteren van gunstige wind.

Geen opmerkingen: