maandag 27 juni 2011

Mini vakantie op Trinidad

Trinidad kent 2 moerasgebieden. De Caroni swamp bezochten we met Miro, Winfried en Anita. We willen ook graag naar het moeras in het Zuidoosten, maar de georganiseerde tocht erheen is erg duur. We vinden een gids die dit ter plekke organiseert, David, tel 7584688; als we zelf rijden zijn we veel goedkoper uit. Een auto huren kan al vanaf 17 euro per dag en de benzine is hier spotgoedkoop, 30 cent per liter!
Woensdagochtend vertrekken we al om 06:00 uur, samen met Frits en Reinhilde van de Bella Ciao en Petra en Dick van de Sally Lightfoot. Helaas hebben we een regendag uitgezocht. Zelfs onze paraplu’s voorkomen niet dat we doornat worden. Wel is de beetje korte boottocht erg mooi en zien we veel moerasvogels. De wandeling over het centrale eiland is prachtig. Dit ongerepte regenwoud is eindeloos groen met veel bloemen. De gids laat vruchten en zaden zien en legt uit hoe die gebruikt kunnen worden. We zien een giftige slang die gelukkig ligt te slapen! Als klap op de vuurpijl zien we meerdere groepen capucijneraapjes in de kruinen vruchten eten, als de regen even wat minder wordt. We genieten en trekken ons van al die regen niets aan.
Frits en Reinhilde rijden weer terug; wij willen samen met Petra en Dick de Oostkant van Trinidad verder verkennen. We rijden helemaal naar de ZO punt, waar veel olie-industrie is. We maken een leuke wandeling over het schiereiland en besluiten rond 4 uur toch echt een slaapplaats te gaan zoeken in Mayaro. Een voorbijganger stuurt ons naar de centrale supermarkt ..?? Daar blijkt de manager appartementen op het strand te verhuren. Het is laagseizoen, dus voor 66 euro mogen we met zijn vieren een nachtje slapen in een appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers en airco plus gebruik maken van het zwembad, prima deal.
Na de sightseeing is het zwembad heerlijk ontspannen en de aanbevolen Chinees is inderdaad meer dan prima. We hopen op het strand schildpadden te zien, maar die hoop blijkt ijdel. Ook de volgende ochtend bij zonsopgang ziet Petra niets, te veel licht en bewoning?
Donderdag rijden we langs de prachtige ruige Noordkust van Trinidad en genieten van alle spectaculaire uitzichten, het uitbundige groen van het tropisch regenwoud en van de mensen die deze feestdag naast en in de rivieren doorbrengen.
Op vrijdag maken we ons klaar om eindelijk naar Tobago te vertrekken. We checken uit bij de douane en tanken een beetje diesel omdat je dan gratis je watertanks kunt vullen. Op de valreep  trakteren we onszelf op de pilots (vaarboeken) van de Stille Zuidzee of wel de Pacific Ocean en van Panama. Daar willen we immers in Februari of Maart 2012 naar toe.
We willen in de nacht langs de kust van Trinidad varen, we verwachten dan minder wind en stroom tegen te hebben zo vlak onder de kust. Het plan is om rond 22:00 uur uit Schotland Bay te vertrekken; wet eer een nieuw avontuur!

2 opmerkingen:

wim zei

Hey hanneke en nils, we,Angela en Wim, hebben genoten van de foto's en de tekst. Hebben begrepen dat Marja inmiddels ook gearriveerd is. Veel groeten, Wim

wim zei

hey Hanneke en Nils,
we hebben genoten van de foto's en de tekst van jullie blog. Liesbeth inmiddels weer thuis en Marja komt of is er al weer. Lijkt ons best gezellig voor jullie en voor de klavertjes een kans om ergens te zijn waar je normalerwijs nooit komt! Met groeten, wim