donderdag 1 maart 2012

12 Maart terug naar Trinidad, hoera!

Nils blijft moe van de pillen tegen Leishmaniasis. We doen het dus rustig aan. We passen op onze kleindochter en vieren Nils’ zijn 66e verjaardag met familie en vrienden. Hij heeft net genoeg energie om ervan te genieten, ook van het liedje dat zijn broers en zussen voor hem zingen, zie hiernaast. Die goede wensen beginnen een beetje uit te komen. Nils drinkt heel veel extra glazen water, slaapt heel veel en heeft zelfs de hele dag sokken aan in zijn sandalen!

Dinsdag 28 februari blijkt uit nieuwe bloedtesten dat zijn nierfunctie beduidend is verbeterd! Dat is goed nieuws. Maandag 5 maart hebben we een nieuwe telefonische afspraak met onze behandelend specialist, in de tussentijd is ze op vakantie; we vinden dat we niet terug kunnen zonder toch nog met haar overlegd te hebben. De goedkoopste vlucht om met een enkele reis naar Trinidad te vliegen gaat alleen op maandag. Dus boeken we voor 12 maart! We zijn helemaal blij van deze beslissing: we gaan terug!
Naar Azie
We willen graag meer van de wereld zien, ook al zijn we in Nederland. Vandaag zijn we op bezoek in Azië geweest in het Leidse Volkenkundig museum. De prachtige nieuwe Boeddha-zaal is net geopend. De antieke, serene Boeddha’s uit Japanse tempels, door Nederlandse kooplieden gekocht in 18-de eeuw, stralen rust en meditatie uit.
We volgende de expeditie van Snouck Hurgronje; wat een bijzondere, authentieke foto’s van het eind van de 19de eeuw van Mekka en zijn bewoners. Ook zijn er veel gebruiksvoorwerpen uit die tijd met heldere beschrijvingen. We zien zilveren enkelbanden uit Oman, zoals we die in onze tijd daar op de Souq te koop zagen liggen. Op een hele grote wand worden landschappen geprojecteerd, met daarin oude en iets meer recente filmbeelden van de bewoners. We reizen mee met karavanen in de vroeg in de 20-ste eeuw, zien de noedels gekneed en gekookt worden op een lokale markt en volgen vrouwen met rode gezichtsluiers. Boeiend!
Eerder deze week heeft museum Booijmans van Beuningen ons verrast met een overzicht van de Europese schilderkunst van 1450 tot aan de moderne tijd. Zo genieten we van onze tijd in Nederland.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Nils en Hanneke,

Fijn dat jullie weer kunnen vertrekken.Wij vliegen ook op 12 maart 2012. Maar dan naar terug naar Sicilië. Dit jaar is het plan om nog hier op de Middellandse zee rond te varen maar volgend jaar is het plan om de oversteek te maken.We gaan het wel zien.

groetjes van Cees en Anneke