vrijdag 16 maart 2012

Terug op de Pélagie

Te vroeg terug?

Maandag 5 maart belt de specialist. We vertellen maar meteen dat we onze terugreis hebben geboekt voor een week later. Dinsdag slikt Nils zijn laatste pillen en woensdag wordt er weer bloed geprikt en zelfs een echo van zijn nieren gemaakt. Vrijdag gaan we langs bij de specialist.
De echo van de nieren is wel goed, maar de  bloedwaardes kunnen beter. De nieren zuiveren het bloed nog niet optimaal, er zijn tekenen van een ontsteking (begrijpelijk, Nils heeft al drie weken lichte bronchitis) en hij heeft lichte bloedarmoede.
Dat is wel een tegenvaller, maar ja we hebben al geboekt….. De specialist is niet blij met ons. We besluiten toch te vertrekken en bijv. op Sint Maarten, ook een stukje Nederland, Nils’ bloed nog eens na te laten kijken. Ondertussen vitamine tabletten slikken en vooral spinazie eten voor de broodnodige ijzer.

De Pélagie staat er goed bij
Na een hele lange reisdag komen we ’s avonds moe om 19:30 lokale tijd weer bij de Pélagie. Ze staat er prima bij en ook binnen ziet alles er goed uit. Geen kakkerlakken, (bijna) geen mieren en vooral geen schimmel. We maken wat te eten voor onszelf uit te voorraden, halen het beddengoed uit de plastic zakken en gaan heerlijk slapen in een geur van mottenballen. De volgende dag is het natuurlijk meteen T-shirt en korte broeken weer worden, we genieten.
Er is veel uit te pakken en weer in te pakken. Alles wat we uit Nederland hebben meegenomen moet een plaatsje krijgen. Het dekzeil kan van de Pélagie af en weer worden opgeborgen. Al onze kleren kunnen weer in de kast, ook die hebben de drie maanden prima overleefd in plastic zakken met mottenballen. De Pélagie wordt gepoetst, ze zit vol met vogelpoep en er liggen dikke lagen zand.
Met Nils gaat het redelijk, hij is nog wel een beetje moe, maar een middagslaapje doet wonderen. Hij hoest al veel minder. Langzaam komt ook zijn conditie terug, hier staat geen auto voor de deur dus alles gaat met de benenwagen.
Onze nieuwe grote accu’s worden geplaatst, nu kunnen we al die energie van onze nieuwe grote zonnepanelen ook echt opslaan. Morgen, vrijdag, gaan we het water weer in. Eindelijk!

Onze plannen
We willen a.s zaterdag vertrekken en in één keer naar het noordelijke Caraïbische eiland Dominica zeilen. We verwachten er 3 dagen over te doen. Als het weer tegen zit, of als we toch een beetje zeeziek worden omdat we zes maanden niet hebben gevaren, stoppen we gewoon bij een van de eilanden onderweg.
We blijven nog tot eind mei in de Carieb, daarna gaan we met Frits en Reinhilde een zijrivier van de Orinoco in Venezuela opvaren. Via Los Roquos, een groepje kleine Venezuelaanse eilanden zeilen we in juli en augustus door naar Bonaire en Curaçao. September is voor Columbia, december voor de SanBlas eilanden en dan willen we in januari 2013 toch eindelijk door het Panama kanaal gaan. Maar je weet nooit wat er allemaal tussen kan komen dus het kan allemaal nog veranderen.

Geen opmerkingen: