vrijdag 22 juni 2012

In het nieuw

In het nieuw
De afgelopen anderhalve week hier in Trinidad staat in het teken van het aanschaffen en installeren van nieuwe spullen. We hebben weer goede lijnen en vallen, Nils heeft weer kleren, Hanneke weer schoenen en er zijn weer zaklantaarns aan boord. Gelukkig kan onze bankrekening een stootje hebben. De Pc’s zijn geïnstalleerd met dank aan de back up van april en goede internet verbinding hier voor het downloaden van allerlei programmatuur. Ook de foto’s zijn weer uitgezocht. De verhalen over de Manamo rivier op dit blog hebben nu ook foto’s, deels met dank aan Reinhilde, dus kijk nog even terug!
We zijn maar wat blij met het bezoek van mijn beide zussen in Bonaire. Zij nemen de bestellingen via internet mee van zaken die hier niet zo gemakkelijk te krijgen zijn zoals de GPS muis en de Wifi versterker. ABNAmro heeft al 2 nieuwe e-identifiers naar mijn zus opgestuurd, dus ook dat komt goed!

Reacties
Het is hartverwarmend hoeveel fijne reactie we krijgen. Heel veel mensen leven met ons mee. Allemaal hartelijk bedankt, het maakt dat we ons gesteund voelen. Ook hier in Trinidad is de overval onderwerp van gesprek, mede door de publicatie op de zeilers informatie site Noonsite, http://www.noonsite.com/Members/sue/R2012-06-15-2  Het maandblad Zeilen zet het eerste deel van ons verhaal over de overval op hun home pagina, wat ook reacties oplevert.

Weer klaar voor vertrek
Tussen alle bedrijven door doen we de nodige klusjes: de dieselmeter is met hulp van Frits gemaakt, we hebben nu 12 Volt aansluitingen voor onze PC's, het lichtje van het motorpaneel werkt weer, de fok is gerepareerd en het anker beslag is steviger gemaakt.
Alles is klaar voor vertrek. Morgen gaan we naar Grenada, om via Los Roquos naar Bonaire te zeilen. Daar gaan we ongeveer 2 weken over doen, afhankelijk van hoe lang we op Los Roquos kunnen en willen blijven. We verwachten er geen internet, maar met de korte golf zender kunnen we toch de site bijwerken, de fotos's komen dan later.

Geen opmerkingen: