zondag 3 mei 2015

Onderweg naar Madagaskar, 6-de dag

Na nog een dag met weinig wind trekt in de avond van de derde dag op zee de wind aan naar een lekkere 10-15 knopen. Wel hebben we nog last van tegenstroom waardoor ook de zee wat onrustig is. Toch slapen we heerlijk en is het leven aan boord comfortabel.
De bemanning van de Castello heeft ons nog een heleboel vis meegegeven, opmaken bij de barbecue lukte niet. De eerste drie dagen eten we dus 's avonds vis die al gaar is. Lekker gemakkelijk.
Hier zien we af en toe wat zeevogels, Jan van Genten en kleine stormvogeltjes. Op de 2-de nacht komen er een paar uitrusten op de Pélagie. Dat vinden we prima, tot de volgende ochtend en grote witte plekken stront zijn achtergebleven. De volgende keer moeten ze echt een andere plek zoeken, die hier natuurlijk niet is, zo midden op de oceaan.
Nu op de zesde dag is het zeilen nog steeds comfortabel met een halve tot achterlijke wind tussen de 10 en 15 knopen, volgens de voorspelling. De stroom staat nu bijna mee en de zee is wat rustiger. De slaapkamerramen boven op het dek kunnen zelfs op een kiertje blijven staan; frisse lucht tijdens het slapen is een luxe op zee.
Het wordt langzamerhand wat minder warm, de zeewatertemperatuur loopt iedere dag ongeveer 0,3° terug volgens onze thermometer. De lekkere wind zorgt voor afkoeling in de boot, heerlijk. Gedurende de nachtwacht trek ik zelfs een bloes met lange mouwen aan en een kniebroek. Er zijn vrijwel geen andere schepen op dit deel van de oceaan. Na zes dagen hebben we gisteren één andere boot gezien, wel blijven uitkijken dus.
De Pélagie zeilt met 5-6 knopen per uur dapper verder richting Madagaskar.
565 mijl gevaren, nog 995 te gaan.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: