zaterdag 16 januari 2016

Klaar voor de Atlantische Oceaan

De Pélagie in Kaapstad
Eenmaal terug uit Namibië moeten we binnen een week vertrekken uit Zuid Afrika; ons drie maanden visum loopt af. Al voor onze Namibie tocht hebben we de laatste dag autohuur gebruikt om een heleboel houdbare boodschappen te doen: musli, meel, rijst, sauzen en vooral veel pakken Zuid Afrikaanse wijn.
Tom en Barbara zijn natuurlijk erg benieuwd naar onze belevenissen. Als we bijpraten onder het genot van een drankje en een maaltijd vertelt Tom dat het de afgelopen 10 dagen verschrikkelijk heeft gewaaid hier in Kaapstad en dat doet het nog steeds! Onze eerste nacht op de Pélagie was het moeilijk slapen van de gierende wind en al die klapperende lijnen. De Pélagie ligt weer onder het stof!
Tom wil zondag 17 januari vertrekken naar Sint Helena, dan is er een dag met weinig wind zodat hij de haven kan uitvaren. Daarna komt de gierende wind weer terug. Ook wij willen dit weervenster benutten, dus gaan we hard aan de slag. Tom en Barbara hebben nog een auto en we mogen mee om de laatste versie boodschappen te halen; wat een luxe!
Vandaag, zaterdag, maken we de Pélagie helemaal schoon van binnen en van buiten, vullen de watertanks en werken onze voorraadlijst bij, zodat we weten waar wat ligt en hoeveel we nog hebben.
Vanavond is er een BBQ met alle lange afstandzeilers hier in de haven; morgenvroeg gaan we tanken en dan op weg!
Het is altijd een beetje moeilijk om afscheid te nemen van een land waar je zo hebt genoten en waar we veel vrienden achterlaten. Lang niet alle zeilers zullen we weer zien, velen hebben een andere route dan wij. Ook onze buren op de steiger hier Robert en Peter zullen we missen. Maar dat is het leven van een vertrekker!
We zijn er klaar voor!
Onze eerste stop na ongeveer 10 dagen zeilen, 1690 nautical miles, is Sint Helena. Dan 700 mijl verder naar het piepkleine eilandje Ascention waarna we de grote oversteek naar Sint Maarten gaan maken, nog 3300 mijl. Van daar uit vliegen we voor een maand naar Nederland. In mei steken we de noordelijke Atlantische oceaan over en hopen via de Azoren midden juli in Nederland aan te komen. Zie ook het hoofdstukje "Plannen" wat is bijgewerkt

Geen opmerkingen: