maandag 1 oktober 2012

Taganga Bay NIET veilig!


Gefrituurde hapjes op de markt van Catagena
Onze zeilvrienden van de Tika komen ook naar Cartagena. Rolf en Claude brengen een naar bericht, een paar dagen nadat wij uit Taganga zijn vertrokken en zij met 3 zeilboten in die baai lagen, is hun buurboot overvallen! In een maanloze nacht met veel wind zijn 3 mannen aan boord gekomen, waarvan één een revolver bij zich had. Ze hebben “heel veel” meegenomen, ook de dinghy en buitenboordmotor. De schipper is daarbij aan zijn hoofd gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis. De Colombiaanse kustwacht heeft uiteindelijk gereageerd op de oproepen op VHF kanaal 16 en heeft hulp geboden. Alle 3 de boten zijn natuurlijk direct uit de baai vertrokken, Rolf en Claude zijn meteen doorgezeild naar Cartagena.
We schrikken enorm van dit verhaal! Het heeft dus niet veel gescheeld of we waren wéér overvallen. Je moet er toch echt niet aan denken. We gaan toch maar eens serieus kijken naar een bewegingsmelder die ons zou kunnen waarschuwen voor onverwachts bezoek ’s nachts. Maar ja, dat installeren is nog zo eenvoudig niet!
Voorlopig houden we ook hier in de baai van Cartagena de deur ’s nachts op slot, ook al waait het beter door met de deur open. We gaan naar een ander plekje, wat meer tussen alle andere boten in en niet meer aan de rand. Onze PC’s gebruiken we alleen binnen en in principe varen we voorlopig samen op met de Tika verder richting San Blas.
We houden toch maar de moed erin. Daarom hier boven een kleurijke Cartagena foto gemaakt op de markt.

Geen opmerkingen: