woensdag 10 juli 2013

Onderweg naar Suwarrow

De eilanden van Frans Polynesië liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar, maar nu moeten we weer een stuk over de Pacific zeilen; het is ruim 700 mijl naar Suwarrow. Suwarrow is een nationaal park, waar alleen zeilers met hun eigen schepen komen. Er wonen alleen twee parkwachters. Het is wel een beetje om, maar we hopen er mooi te kunnen snorkelen en misschien Manta Rays te zien.

Nu op dinsdag 9 juli zijn we 2 dagen onderweg hebben al 300 mijl afgelegd. Het begin was lastig, de wind had niet naar de weersvoorspelling geluisterd en was even helemaal weg; de eerste uren hebben we op de motor gevaren. De golven kwamen van alle kanten, Nils werd er een beetje zeeziek van! Gelukkig hebben we pilletjes aan boord die dan goed helpen.

Nu varen we alweer anderhalve dag lekker voor de wind met gemiddeld ruim 6 knopen. Gisteren met een rif in grootzeil en fok, nu alleen nog een klein rifje in de fok. Ook Nils is nu ingeslingerd en heeft zelfs al een kleine, tijdelijk reparatie van de fok uitgevoerd, een harpje was losgegaan. Best eng zo op de voorpunt van zo'n slingerende boot. Het eigen gebakken brood smaakt weer prima na al dat stokbrood. We hebben weer boeken geruild en onze voorraad electronische boeken aangevuld. Gisteren hebben we allebei lekker zitten lezen, tussen het zeilen en de klusjes door.

We moeten nog even goed van de wind genieten, want volgens de weersvoorspelling is er morgen heel weinig wind; tenzij de wind er weer niet naar luistert, natuurlijk.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: