donderdag 5 september 2013

39 jaar


De show op Robinson Crusoë Eiland is inderdaad indrukwekkend. De wervelende dansers en danseressen laten dansen zien uit Polynesië en Micronesië; we herkennen dus steilelementen die we eerder zagen. Wat een kracht en souplesse vooral van de manneleijke dansers; hun donkere, gespierde lijven met mooie tatoeages en beschilderingen glinsteren in het lamplicht.
Vooral het dansen met vuurstokken is heel indrukwekkend en spectaculair. Helaas komt de muziek uit een luidspreker, wat het wat minder authentiek maakt.
 
Gelukkig blijft het 's avonds droog, ik ben wel blij met mijn lange broek, sokken en fleece trui; we hebben hier een paar koude dagen, heel ongewoon volgens de andere zeilers. 
Donderdag varen we naar VudaPoint marina; we moeten tanken en willen er uitchecken. Ondanks dat we bellen, neemt de douane toch een vrije middag dus kunnen we pas vanochtend uitchecken. De marina is helemaal vol, na veel praten mogen we de nacht door brengen op de plek die bestemd is voor het tanken. We ontmoeten bekende zeilers, zodat we heel gezellig borrelen en vast onze 39 jarige huwelijksdag vieren met een lekker, maar vooral gezellig etentje hier in de marina.
Na het uitchecken, als de douane tenminste komt, vertrekken we naar Vanuatu, 4 dagen zeilen. Daar verwachten we de komende weken weinig of geen internet te hebben. Nieuwe berichten komen dus via Sailmail en de foto’s later.

Geen opmerkingen: