zondag 15 juni 2014

Hoog BezoekVoor anker met uitzicht op Cairns

Motor perikelen

De bakboordmotor lekt een beetje zeewater; misschien is de impellor afdichting niet voldoende aangedraaid. Helaas is het niet zo simpel; de pomp zelf lekt. Na een telefoontje belooft de Volvo dealer in Cairns woensdag ochtend langs te komen als we toch de Marina ingaan. Gelukkig kan alles binnen twee dagen gerepareerd worden; is dat even boffen! We kopen ook meteen een reserve pomp en het gereedschap om het te installeren. Dan kunnen we dit probleem de volgende keer zelf oplossen!

Met Ben en Anya

BBQ

Het park bij de Marina in Cairns heeft als op zoveel plaatsen in Australië en buitenbarbecue, gratis te gebruiken. De picknicktafel staat er naast. Anya vindt dat we dat toch eindelijk een keer moeten doen en zowaar maandag is het prachtig weer. Het is hartstikke gezellig, alleen het schoonmaken van de bakplaat valt behoorlijk tegen.

 

Onderzoekschip

Donderdagochtend halen we Sjoerd, Ingrid en Emmylou, hun dochtertje van zes maanden, om 4:30 uur op van het vliegveld. Gelukkig hebben ze een prima vlucht gehad en kan iedereen nog even verder slapen op de Pélagie.

Uitslapen is er niet bij, want de Pélagie moet uitgerust worden als onderzoekersschip! Ingrid wil onderzoek gaan doen aan een aantal buitenste riffen over de groei-patronen van koraal. Met de huurauto rijden we half Cairns af voor een wetsuit, zwemvliezen, een kleine diepvries en testmateriaal.
Ons jongste bemanningslid in haar element
Natuurlijk slaan we ook eindeloos veel levensmiddelen in, immers we verwachten de komende twee weken geen winkels meer tegen te komen.

Het is fantastisch hoe gemakkelijk ons jongste bemanningslid zich aanpast. Heel tevreden zit ze in haar nieuwe wippertje op haar eigen plekje op de koelkast. Ze slaapt voorlopig tussen Ingrid en Sjoerd in op het grote bed, zodat ‘s nachts voeden geen problemen geeft. Wij horen haar nooit huilen!

Hoera...... 5-1

WK voetbal

Het Wereldkampioenschap voetbal is begonnen; hier in Cairns hebben we nog televisieontvangst, dus daar moeten we van profiteren. Zaterdagochtend om 4:30 uur zitten Sjoerd, Ingrid en Nils al te kijken naar de verrichtingen van het Nederlands elftal. Als Van Persie 1-1 maakt word ik ook wakker. Samen genieten we van de spectaculaire tweede helft. Wat een uitslag: 5-1!

Regen.........

Hopen op goed weer

Soms vragen we ons af waar we het allemaal voor doen: het regent met bakken uit de lucht en de wind weet ook van wanten. We hebben toch echt wat rustiger weer nodig en wat zonneschijn om veilig naar de buitenste riffen te kunnen zeilen. 

Zaterdag is het een heerlijke dag; na de laatste klussen in de Marina gaan we voor anker op de rivier voor Cairns. Nog een paar dagen veel wind en regen, maar op dit moment ziet het ernaar uit dat het later volgende week beter gaat worden. We blijven duimen!

Onderweg

Naar Fitzroy

Zondag zeilen we naar Fitzroy, drie uur zeilen, met de tweede helft heel tegen de wind in! Het is best een beetje heftig, maar iedereen houdt zich goed. Ons jongste bemanningslid slaapt gewoon door ook als de Pélagie over de golven heen gaat! Vlak voor het eiland staat de hengel krom; vanavond staat er verse vis op het menu.

Bij Fitzroy

Nu liggen we heerlijk achter een mooring bij een prachtige rotsige kust met koralen! We trekken ons niets aan van de miezer en gaan gewoon even op het strandje kijken, leuk. Sjoerd en Ingrid nemen hun duikbrillen mee en kijken vanuit Peltje naar de koralen. Morgen gaan we snorkelen.

Geen opmerkingen: