vrijdag 27 juni 2014

Nog steeds goed weer op het rifPrachtige koralen

Na twee dagen onderzoek gaan we eindelijk snorkelen. We zwemmen zo van de Pélagie naar een grote bommie. Het is er prachtig; er zijn ontelbaar veel prachtige kleurige koralen en er zit veel vis en vooral veel verschillende soorten. Het water is kristalhelder je kunt wel 20-30 m ver zien. Het is net of je in een heel groot aquarium zwemt, maar dan veel mooier: hier zijn de koralen echt en oneindig gevarieerd. 

Helaas is het water koud dus na een uurtje komen we rillend terug op de Pélagie. ‘s middags gaan we weer, ik trek het dikke wetsuit van Nils over mijn eigen dunne wetsuit aan; dat is lekker warm. Zo ingepakt hebben we nog energie om de eerste aangroei van het onderwaterschip van de Pélagie weg te halen.

Het snorkelen is zo mooi en het weer nog steeds prima, dat we besluiten nog een extra dag te blijven. 

Ingrid plukt de drone uit de lucht

De volgende ochtend is de wind behoorlijk gaan liggen; Ingrid en Sjoerd besluiten toch met de drone te gaan vliegen! Er komt een strakke taakverdeling: Nils zal Peltje besturen, Sjoerd zal de drone vliegen en Ingrid zal de drone vertellen welke foto’s en filmpjes hij moet nemen. En ze moet de drone oplaten en weer opvangen vanuit Peltje! De wind blijft relatief zwak, het oplaten gaat goed. Het vliegen en foto’s maken ook. Het landen is spannend vlak bij Peltje neemt een windvlaag de drone mee. Gelukkig corrigeren Nils met de boot en Sjoerd met de drone heel behendig en komt de drone alsnog in de handen van Ingrid. Missie geslaagd!

Grote Groupers boven het rif

Natuurlijk gaan we weer snorkelen dit keer zien we ook veel grote Groupers, Sweetlips en Jacks. Je kijkt in het boek met alle vissen, duikt het water in en ja daar zwemmen ze.

‘s Middags blijkt de wind nog minder te zijn, die gelegenheid moet je gebruiken. Met Peltje varen de drie onderzoekers naar een stuk verderop om weer prachtige foto’s te maken. Zelfs de Pélagie kan van boven gefotografeerd worden, een leuk aandenken aan deze week.

De Pélagie en Peltje op het Agincourt rif

Nog een keer snorkelen, nog een prachtige laatste zonsondergang en dan is het feest voorbij. De volgende dag varen we geconcentreerd het rif weer uit. Met een lekker windje en een warm zonnetje zeilen we naar Hope Island. Het is een laag water de omringende rotsen en riffen zijn duidelijk te zien. Na vijf dagen op een wiebelende boot is het heerlijk om weer vaste grond onder onze voeten te voelen, we gaan onze vers gevangen tonijn barbecueën op het eiland, met sashimi als borrelhapje!

Barbecue op het strand

De mannen bouwen een prachtig vuur op het strand, de tonijn is heerlijk. Gelukkig komen we allemaal, inclusief Emmylou, weer veilig terug op de Pélagie.

De volgende dag, donderdag, varen we met veel wind en regen naar Cooktown. Daar liggen we nu om de was te doen en onze afval weg te gooien, de stapel luiers is gegroeid. Sjoerd en Ingrid stappen hier van boord, wij gaan verder richting Darwin.

Geen opmerkingen: