zaterdag 7 maart 2015

Morgen naar Sri LankaDe zeilersgemeenschap hier houdt een spreadsheet bij van alle boten die dit jaar de Indische Oceaan willen oversteken. Ook is er een Facebook groep, alleen voor zeilers die op deze lijst staan. Zo is het gemakkelijk om informatie uit te wisselen!
Op deze lijst staan twee boten die omstreeks dezelfde tijd als wij van Phuket naar Sri Lanka willen zeilen. Al een tijdje geleden hebben we contact gezocht per e-mail. Het is fijn om "gezamenlijk" een traject te zeilen en contact houden middels de korte Golfzender. Beide boten hadden nog een reparatie uitstaan, die helaas wat is uitgelopen. Zij vertrekken pas maandag of dinsdag.
Donderdag na het tandartsbezoek zijn wij eigenlijk wel klaar om te vertrekken. Zelfs de kapotte kit rond onze ramen is gerepareerd. 
De vele kabels langs de straat; er een bij trekken is gemakkelijk
We doen de laatste boodschappen en slenteren nog gezellig door de straatjes rond de pier. Het is een beetje thuis geworden: de prachtige straatlantaarns, de grote aantallen elektriciteits- en telefoonkabels langs de straat, de restaurantjes op scooters.
Helaas heeft Nils zijn pc een probleem: zijn Wifi doet het niet meer. Ten einde raad lopen we een computerwinkel binnen: het is een Windows probleem. Nils moet heel veel op zijn PC opnieuw installeren wat gelukkig hier met het snelle internet goed gaat. En de Wifi werkt weer!
Straat restaurantje
Ondertussen kijk ik op internet of we na Sri Lanka niet naar de Maldiven zouden kunnen, zoals veel andere zeilers. Er zijn een aantal goede verslagen van andere boten met veel informatie: we worden helemaal enthousiast om daar een stop te maken en een aantal duiken te doen. Iets wat we al sinds onze tijd in Oman in ons hoofd hebben gehad, maar er nooit van is gekomen.
Mooie straatlantaarns in Chalong
Vandaag zaterdag 7 maart hebben we de laatste downloads voor Nils' PC gedaan, voor het laatst gegeten in ons huisrestaurant hier "de Anchor bar" en de baai van Ao Chalong achter ons gelaten. Nu liggen we voor anker in de prachtige baai "Nai Harn" op het uiterste zuidwestpuntje van Phuket.
Morgen hijsen we de zeilen om van hieruit pal west te varen, 1087 mijl naar Galle aan de zuidkust van Sri Lanka. We denken er ongeveer acht dagen over te doen, pas dan hebben we weer internet. De twee andere boten, "Banana" en "Morning Glory" zijn groter en komen ons vast snel achterop.

Geen opmerkingen: