zaterdag 18 juni 2016

Dag 6-8 Lekker zeilen op de oceaan

Na ruim anderhalve dag van heel veel wind, 25-35 knopen, neemt de wind eindelijk wat gas terug. Het tweede rif kan uit het grootzeil, de zee wordt wat kalmer en buiten lijkt het minder koud nu de wind niet meer zo hard door de kuip raast.

Vandaag, vrijdag 17 juni is het gewoon een lekkere zeildag. Ook het eerste rif is uit het grootzeil, de wind komt in op 90° en is ongeveer 15 knopen, de grote golven met witte koppen zijn verdwenen, de Pélagie vaart rustig, het is comfortabel aan boord. We hebben zelfs lekker buiten koffie gedronken in het zonnetje, natuurlijk wel met dikke truien en jassen aan. Het is heerlijk dat we zo kunnen genieten, dit is wel onze laatste grote oversteek!
Zelfs de gennaker gaat omhoog

Nu dit allemaal zo voorspoedig gaat, zijn er nog een paar dagen over die we graag aan de kust van Bretagne willen doorbrengen. Daar zijn we nog niet geweest. Het plan is om de rivier bij L'Aberwrac'h in te varen en daar een paar dagen bij te komen, Daar denken we maandag aan te komen zodat we opkomend tij naar binnen kunnen varen.

Op deze vrijdagmiddag moeten we nog 385 mijl naar het waypoint vlak voor de rivier.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: