zaterdag 20 november 2010

Ons volgen gedurende de oceaan oversteek

Het is vrijdag 19 november en over anderhalve dag gaan we weg! We zijn de hele week erg druk geweest, we snappen ook eigenlijk niet waarmee. Er is zoveel te doen om straks ruim drie weken onafhankelijk te zijn!
De door de ARC georganiseerde workshops zijn erg nuttig en geven veel stof voor discussie. We gaan ons de zeilen nu zo vastzetten met de Bulletalie, zo heet dat touw nou eenmaal, dat we het snel en eenvoudig vanuit de kuip kunnen reven.
Onze hele verstaging laten we ïnspecteren, alles is OK op een klein dingetje na, wat we simpel zelf oplossen. Wat nog belangrijker is, we leren hoe zelf naar de verstaging moeten kijken om eventuele problemen in een vroeg stadium te zien en dus zoveel mogelijk vóór de zijn.

De Pélagie is afgeladen met alle boodschappen voor vier weken! Vanochtend zijn we naar de markt geweest om verse groente en fruit uit te zoeken. Het is netjes gebracht en nu staat alles in kistjes met gaten tussen kranten op een donkere koele plek. En nu maar hopen dat niet alles gaat rotten. Iedere dag moet deze voorraad dus geïnspecteerd worden, dat zal bepalen wat we eten. Nou ja, mocht het toch fout gaan dan hebben blikgroenten en fruit als reserve.

De ARC organisatie die heeft ons een apparaatje gegeven dat iedere 6 uur onze positie zal uitzenden. Je kunt het volgen op http://www.worldcruising.com/arc/viewer.aspx
Of wel naar de ARC website http://www.worldcruising.com/ en daar fleetvieuwer

Lum zal de positie ook bijwerken op het plaatje links boven op onze eigen website. Je kunt zelfs lid worden van de ARC fanclub, zie http://www.arcfanzone.com/
 Vanaf de Pélagie kunnen we op zee kleine e-mailtjes versturen en ontvangen met onze korte golf radio. Daarmee kunnen we ook onze website bijwerken. Ik ben van plan dat om de dag te doen. Wordt niet ongerust als het niet mocht lukken, korte golf is niet altijd betrouwbaar. We kunnen met deze radio ook met andere boten praten. We zijn zelfs een van de netbeheerder, die dit dagelijks praatje van de boten onderling, faciliteren.
We hebben een Iridium telefoon aan boord, dus we kunnen altijd bellen als er echt een probleem mocht zijn. Natuurlijk kunnen we ook gebeld worden, maar dat is duur voor de beller. Ons Iridium telefoonnummer is bekend aan Lum, Rianne, Saskia en Liesbeth.
Op dit moment is er wat weinig wind, dus het plan is eerst naar het zuiden te zeilen om de windstiltes op de Atlantische Oceaan te vermijden en pas later naar het Westen te varen. Omdat er niet zoveel wind wordt verwacht, denken we er ruim 3 weken over te doen, 22-25 dagen. Dat zou betekenen dat we rond 16 december in St Lucia zouden kunnen zijn.
We hebben er veel zin in. Zondag 21 november om 13:00 gaan we (eindelijk!) op weg. We houden jullie op de hoogte!
Groetjes van Hanneke en Nils

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Very pleased to have found your website and google makes a good translation. Hope you have fair winds when you set off tomorrow.

Lesley & Derek Mercer of IOLA, whom you met in Falmouth.

Anoniem zei

Hallo luitjes,

Ik wens jullie een voortreffelijke vaart en een behouden aankomst aan de andere kant. Wij denken aan jullei tijdens (eigenlijk voor of na) het bridgen op de donderdagmiddag. Jan Kamman