vrijdag 22 maart 2013

Struikelen over beesten

Wachten op visafval
Woensdag bellen we met het thuisfront en gaan Puerto Ayora verkennen. Het is groter dan gedacht. Je moet oppassen niet over de beesten hier te struikelen. Op de aanmeerplaats voor de kleine bootjes liggen wel 3 zeeleeuwen gewoon op de steiger! We kunnen er net langs. Bij de vismarkt heb je geen probleem met visafval, de zeeleeuwen, pelikanen, fregat vogels en een enkele reiger, staan te wachten tot het afval op de grond valt of naar ze toegegooid wordt! Overal zijn prachtige rode sally lightfoot krabben en de zee-iguana’s liggen gewoon vlak naast je op de rots. We zijn in de Galapagos, waar de dieren niet bang voor mensen zijn!


Naar Bartolomé
Uitzicht op San Christobal vanaf de top van Bartlomé
Er zijn voldoende dagtourtjes om uit te kiezen, dus we boeken er meteen een aantal, want we zijn hier om de Galapagos te zien.
Gestolde lavastromen
Donderdag onze eerste dagtocht, met de bus en de boot naar Bartolomé. Het is wel ver, dus we vertrekken al om 6 uur ’s ochtends met de bus over het eiland, een interessante tocht. Vooral als we over de bergen rijden, waar vreemde lage bomen staan, helemaal met mos begroeid. Dan stappen we over op een motorboot voor de 2 uur durende tocht naar Bartolomé. Onderweg zien we vogels, zeeleeuwen en schildpadden. Bartolomé is een vulkanisch eiland, overal om ons heen zien we roodachtige lavasteen. Je ziet de lavastromen zo voor je liggen alsof ze gisteren zijn gestold; heel interessant.

Pas op; overstekende zeeleeuwen
Er is een mooie houten wandelweg aangelegd, die ook een zeeleeuw weet te waarderen. Onderweg krijgen we prima uitleg in het Engels. We genieten van de prachtige uitzichten op een aantal grotere Galapagos eilanden.
Dan kunnen we snorkelen in de baai; prachtig. We zien veel vissen die we nog niet eerder hebben gezien, hiernaast een paar foto’s. Ook zie ik, Hanneke, twee adelaarsroggen die statig langs zwemmen. Ze zijn niet bang, dus ik kan er rustig boven blijven hangen tot ze langzaam verdwijnen in de diepte. Schitterend. Deze tocht biedt een kans om pinguins te zien, maar helaas vandaag zijn ze er niet. Nils maakt mooie onderwater foto's, die komen nog.
Nils stuurt dit grote schip nonchalant met één hand


De lunch wordt geserveerd op de boot en dan varen we weer terug. Onderweg kletsen we gezellig met de andere reizigers.
Nils stuurt zelfs een tijdje dit grote schip! Moe en voldaan komen we thuis en gaan vroeg naar bed. We moeten nog een beetje bijslapen.
Geen opmerkingen: