vrijdag 22 maart 2013

Terugblik – foto’s geplaatst!

Land in zicht! Het eiland Santa Cruz, een van de eilanden van de Galapagos. Hier gaan we voor anker
Na een prachtige tocht langs Isla Santa Cruz, met springende manta roggen, schildpadden en zeeleeuwen om ons heen, laten we aan het begin van de middag ons anker vallen in Puerto Ayora, het grootste plaatsje hier op de Galapagos. Het eerste wat we doen is een uurtje bijslapen!

Met weinig wind de nacht in
Uiteindelijk is deze overtocht, onze langste op de Altantische Oceaan oversteek na, ons meegevallen. Het begin was wel lastig met zo weinig wind en stroom tegen. Daar stond tegenover dat we lekker konden lezen en zelfs af en toe een filmpje konden kijken als we toch moesten motoren, want dan hebben we stroom zat! De tweede helft ging redelijk vlot met stroom mee. De halve winder gaf ons extra snelheid dus toen schoot het lekker op. En op het laatst hadden we genoeg diesel om zonder problemen de motor te laten draaien. 
Het mooiste moment van de dag vind ik de uurtjes na het warm eten. We eten rond half 5 en dan is rond half 6 de afwas gedaan. Dan hoeft er niets meer; Nils gaat naar bed en ik kan meestal genieten van een prachtige zonsondergang en bij deze overtocht de rust op het water. De lastigste momenten zijn voor mij het uurtje voor ik mag gaan slapen, zo tussen 8 uur en half 10 en midden in de nacht tussen 3 en half 5. Het is dan zaak wakker te blijven en iets te doen: een goed boek lezen of luisteren, of dit keer mijn Spaanse les luisteren. Het aller-lastigste is om midden in de nacht wakker gemaakt te worden, voor mij om 01:00 uur. Eigenlijk wil je dan verder slapen….. Mijn remedie is een pot sterke thee zetten en buiten met een boterham lekker van de sterren te gaan genieten. Dan word ik wel wakker. En dan is toch wel heerlijk als je er bent!

De Pélagie wordt gecontroleerd
Dinsdagmiddag klaren we meteen in, geholpen door onze agent, die we al van te voren per e-mail hadden gewaarschuwd. Binnen een uur zitten er 4 officials bij ons aan boord om van alles te controleren: of we geen dieren of verkeerde planten aan boord hebben. De Galapagos moet zuiver blijven: onze sinaasappels mogen niet naar de kant. Ook onze portemonnee is hard nodig: of we maar even 500 dollar willen betalen! Dat is overigens 100 dollar minder dan we hadden verwacht. Voor dat bedrag mogen we alleen maar maximaal 20 dagen hier in Puerto Ayora voor anker blijven liggen, rond varen is er niet bij! Die avond eten trakteren we onszelf op een etentje in een internet cafe, we halen e-mail op en bekijken het nieuws. De wereld is gewoon door gedraaid.
Ondertussen hebben we de berichten van deze oversteek van foto's voorzien, dus kijk even terug op de website.

Geen opmerkingen: