zondag 29 april 2012

Baracuda onder de Pélagie

Zuidkust van St Maarten, veel vaknatie huizen en hotels
Donderdagochtend zijn we weer bij ons leuke snorkelplaatsje. Allereerst speuren we de omgeving af, ligt de schroef soms hier? Helaas, geen succes, er moet een reserve schroef gekocht worden. Het snorkelen is wel aardig, maar niet zo heel bijzonder, ondanks het grote aantal toertochtjes dat hier snorkelaars naar toe brengt.
Schildpad komt boven om adem te halen vlak naast de Pélagie
We gaan verder langs de kust naar het eilandje Tintamarre. Het water is er helder blauw, schildpadden komen vlak naast de Pélagie boven om adem te halen.
Baracuda onder de Pélagie
De witte tropic birds roepen ons een welkom toe. Ze dartelen door de lucht, hun lange witte staarten schitteren in de zon.  We zien een grote donkere vlek in het water onder de trampoline, wat zou dat zijn? Vlug pakken we onze snorkel spullen. Er hangt een hele grote barracuda onder de Pélagie! Nils maakt een paar prachtige onderwater fotos.
Prachtige uitzichten op Tintamarre
De volgende ochtend verkennen we het eiland, nu een nationaal park. Er zijn heel veel verschillende soorten bloemen, de prachtige “spin lely” bloeit naast de cactussen. Ook is er een soort tijm, die je ook in Frankrijk tegenkomt. Genieten.
Ook de uitzichten zijn prachtig; water in alle kleuren blauw, witte zandstranden en de golven tegen het rif. En we zien een landschildpad.
Vrijdag varen we richting St Barths. Een pittige tocht, ruim windkracht 6; het is net bezeild, tegen golven en stroom in. Het is hard werken geblazen, de Pélagie en haar bemanning houden zich prima en genieten ervan weer op het water te zijn.
Onderweg met veel wind. St Maarten op de achtergrond
In het nationale park van Anse de Colombier moeten we weer aan leggen aan een meerboei., dat is verplicht in dit park. Dat gaat ons nog niet zo goed af. Ankeren vinden we veel gemakkelijker, ons nieuwe Rocna anker ligt als een huis! Van een meerboei weet je het nooit zeker. Het troost ons als we later vele andere boten ook zien worstelen met het aanleggen bij zo’n gele bal.
Het snorkelen hier is weer leuk, hoewel niet heel bijzonder. De rotsen onder water lijken door elkaar gegooid met een reuze hand, daar op en tussen mooie koralen en sponzen. Ik zie weer nieuwe vissen, dit keer de Nassau Grooper.

Op Anse de Colombier, St Barths
Ook op dit schiereiland zijn prachtige wandelpaden. Het doet ons een beetje denken aan de krijtrotsen in Engeland waar we met Marcel Honhoff toen zo leuk hebben gewandeld. De uitzichten zijn prachtig, veel eilandjes en schuim van de branding kleuren de blauwe zee. Ook hier veel bloemen en vlinders. De Tropic Bird is hier ook present met zijn capriolen in de lucht. Genieten!
St Barths is een sjiek vakantie oord. Er zijn prachtige resorts gebouwd op de heuvel met een grandioos uitzicht, sommigen met zwembaden. Ook de privé huizen bovenop de heuvel zien er heel luxe uit.
‘s Middag varen we terug naar St Maarten. Zondag is de familiedag van Hanneke’s familie, daar willen we met Skype een beetje bij aanwezig zijn en bij Shrimpies is de verbinding het beste.
Langs Ile Fourchu
Weer een heerlijke zeiltocht met véél wind. We kruisen het laatste stukje op, de Pélagie zeilt prima ook bij een dikke windkracht 7.  Alles moet een eerste keer gebeuren: een ontbijtbord waait overboord! De zuidkant van Maarten met al haar huizen en flats blinkt in de middagzon.
Volgende week, als het wat minder hard waait, gaan we naar Saba en St Eustacius.

Geen opmerkingen: