dinsdag 3 april 2012

Weerziens met de Bella Ciao

Zaterdag 31 maart zijn we vroeg uit de veren. We willen op tijd weg, maar ook nog eerst onze kleindochter en haar ouders feliciteren. Lisa wordt één jaar.
Weer een heerlijke zeildag, ruim 40 mijl varen. We genieten, ook van de uitzichten op Guadeloupe, zie ook hierboven. Het laatste deel komt de wind van alle kanten, binnen 2 minuten is ie 100 graden gedraaid. Nou ja, het is nog bezeild, dus we klagen niet.
De blauwe Bella Ciao zien we al van afstand liggen.na maanden alleen mailen zitten Reinhilde, Frits en hun bezoek Johan zowaar weer gezellig bij ons in de kuip. Alsof we niet maanden in Nederland zijn geweest! We kletsen gezellig bij en natuurlijk vraagt Frits naar onze motor problemen. Een half uurtje later ligt de tweede, nog niet vervangen uitlaat bij ons op tafel, vakkundig door Frits gedemonteerd. Frits en ik maken hem schoner, terwijl Nils met Reinhilde boodschappen doen. Nu kunnen we er weer even tegen en hebben  we minder haast om naar Sint Maarten te varen.
Het wordt nog een heel gezellige avond op de Bella Ciao. Ook de bemanning van de Horizon, Guy en Annie, schuiven aan. Iedereen neemt wat mee voor het eten en wij oefenen ons Frans, want het Engels van Guy en Annie is beperkt. De volgende morgen zwaaien we de Bella Ciao uit, we zien we weer eind Mei in Trinidad, voor onze Venezuela trip.
Zondag gaan we snorkelen in het Cousteau onderwater park hier. Het zicht is erg goed, maar we zien, is een beetje gewoontjes. We zijn verwend, denken we. Guy en Annie komen gezellig eten op de Pélagie. Mijn Frans komt helemaal een beetje terug. Ook omdat Annie heel langzaam praat en dan blijk ik nog best veel woorden te kennen. Toch niet voor niets 5 jaar Frans gehad op de Middelbare school. Het is weer heel gezellig.
Maandagochtend huren we een auto.  Het is even zoeken naar het verhuurbedrijf; uiteindelijk komen we bij een heel klein zaakje terecht, maar voor 35 euro voor een hele dag, vinden we het prima.
Nu even snel bij een internet cafe, maar met een lege PC accu. Dus volgende keer meer over Guadeloupe. Wij gaan morgen verder naar Antigua.

Geen opmerkingen: