donderdag 5 mei 2016

De zon is weer terug - morgen richting Azoren

Puntige rotsen markeren de oostpunt van Peters-eiland
Twee rustige dagen liggen we voor anker in de baai van Peters-eiland, gevolgd door een nachtje in de Benures baai op Norman eiland. Hier is het prachtig en rustig, maar één andere boot in de hele baai. Het weer is opgeklaard: eindelijk schijnt de zon en dus bewijzen onze zonnepanelen dat onze accu's het prima doen! Ze blijven helemaal opgeladen.
The Indians
Ik voel me iets beter, we varen naar "The Indians" een aantal grote rotsen vlakbij Pelicans eiland dat recht uit zee oprijst. Er zitten en vliegen wel honderden witte kleine meeuwen rond en op deze rotsen, een mooi gezicht. Volgens de pilot moet het er mooi snorkelen zijn, Nils gaat het water in. Het zicht is prima maar er zijn relatief weinig koraal en vissen.
We varen door naar een mooring bij “the Caves” op Norman Island. Hier is het een drukte van belang, we vinden met moeite een vrije mooring. Rondvaartboten varen af en aan met enthousiaste snorkelaars. Ook Nils gaat kijken, ik doe nog rustig aan de koorts is nog niet weg. Hier is het erg mooi: veel koraal en heel veel soorten vis, hele scholen en zelfs 3 grote tarpans.
The Caves mét heel veel snorkelaars

Bij deze meerboeien mag je alleen overdag liggen, dus maken we plaats voor de volgende volle boot met snorkelaars en varen helemaal rond Peters-eiland terug naar "onze" baai, die waar je kunt ankeren met gratis wifi. De alternatieven die we in gedachten hadden hebben allemaal moorings, waarschijnlijk $ 30 per nacht, en zijn erg druk; ankeren is dan lastig.
"Onze baai" met het resort dat ons gratis Wifi biedt
Ondertussen houden we het weer goed in de gaten: Met het prima wifi op onze ankerplek kunnen we het weer van vrijwel de hele Noord Atlantische Oceaan ophalen tot 10 dagen vooruit. We constateren dat het Azoren hogedruk gebied langzamerhand stabiel wordt, het weer voor de komende 10 dagen ziet er goed uit. Natuurlijk kan dat veranderen de laatste 4 dagen zijn relatief ongewis. Ons plan is om morgen te vertrekken en ongeveer 4-5 dagen naar het noordoosten te varen. Afhankelijk van de weersverwachting op dat moment besluiten we om of naar Bermuda te gaan, nog 3 dagen, maar als het kan gaan we in één keer naar de Azoren. Daar verwachten we na ongeveer 18-20 dagen aan te komen.
Dus vanaf nu geen foto's meer op deze website die komen pas later van uit de Azoren. Helemaal betere ben ik, Hanneke, nog niet, maar wel bijna. De eerste dagen is er rustig weer voorspeld, het komt vast goed.

Geen opmerkingen: