maandag 15 april 2013

Lekker eten op de oceaan

We zijn nu 17 dagen "onderweg", tot nu toe hebben we heerlijk gegeten, ondanks de beperkingen van een hobbelende keuken met maar 2 pitten. Biefstuk, verse vis, kip, veel verse groenten en fruit, aangevuld met sausjes en kruiden uit pakjes en potjes. De warme maaltijd rond half 5 is altijd een hoogtepunt van de dag.
Het wordt wel een uitdaging om dat zo te houden, onze verse waren zijn bijna op. Er is alleen nog een stukje witte kool, 2 paprika's, genoeg ui, knoflook, en nog anderhalve pompoen. En we hebben nog 20 eieren, vanavond eten we omelet. De voorraad blikken voor groenten en vlees is nog bijna ongebruikt.
Als die vis nou zou bijten, hebben we weer verse proteinen, maar de laatste 5 dagen zijn we alleen maar aas-visjes kwijt geraakt, al 3 van onze beste visjes zijn weg! Nou ja, vlees of vis uit blik kan ook.
Om de dag komt er een vers brood uit de oven, goed voor een stevig ontbijt aan het begin van de nachtwacht. Ook de tussendoortjes om de nachtwachten op te vrolijken zijn belangrijk. Van Anya kregen we een heerlijk yoghurt recept; de essentie is om de yoghurt te maken met grotendeels volle melkpoeder en niet met magere, zoals ik eerder deed. Heerlijk, vooral met jam en muesli; een prima tussendoortje. Ook eigen gemaakte toetjes, vanille pudding en gelatine met fruit, doen het goed! Vandaag maak ik het brownie deeg op, wat ik al een jaar geleden had gekocht. Nu op de oceaan hebben we tijd om ze te maken en is het een lekkere traktatie tussen door.
Je denkt misschien doen ze niet meer aan de lijn, daar op die oceaan? We hebben de alcohol natuurlijk afgeschaft als we zeilen en voor mij Hanneke dus ook de chipjes die daar vaak bij horen. Dus is er voldoende ruimte voor al die andere lekkere dingen!
De passaat blijft lekker door waaien, met zo'n 12-15 knopen uit het ZuidOosten. We varen nu al weer anderhalve dag met het grootzeil op en gaan dus teveel naar het Zuiden. Vanmiddag gaat het grootzeil weer naar beneden en mogen beiden fokken het overnemen. Dat werkt het beste met de wind pal achter, dus komen we vanzelf verder naar het Noorden.
Nog ruim 500 mijl te gaan, we zijn aan het aftellen.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: